Annonse

Over 4000 samlere, handlende og skuelystne på Glåmdalsmarkedet

Etter fredagens noe kalde oppstart på Glåmalsmarkedet anno 2017 , viste våren seg fra sin beste side lørdag. Primus motor Tom Nordengen anslår basert på antall biler som har parkert på området i løpet av de to dagene at drøyt 4000 mennesker har tatt turen innom for å se på alt fra veteranbiler til alle slags rariterer og samleobjekter.

Se video nederst i artikkelen. 

Det er det nittende Glåmdalsmarkedet som går av stabelen i år, og 125 selgere fylte nesten hele travbanen på Hov.

– Det er ikke rekord, men det er bedre enn i fjor. Det vi vet er at det er flest parkerte biler samtidig i år. Akkurat nå står det over 1000 biler parkert på området, så her er det trøkk, sier Nordengen.

Han mener er at en av årsakene til at Glåmdalsmarkedet samler folk fra hele Norge og fra våre naboer i øst er at det er det første store markedet etter en lang vinter. I tillegg trekker han frem den sterke samlerinteressen som råder rundt omkring.

– Det er så artig, for jeg overnattet i bobilen min her på travbana i natt, og da jeg sto opp klokka halv seks i dag tidlig var det samlere på banen som ventet på at markedet skulle åpne klokka 7, forteller han og smiler bredt.

Alle selgerne er privatpersoner og andre som vil tjene seg noen kroner, mens de har med én profesjonell aktør som de inviterer med. I år er det TB Skogsutstyr som er her, og det er vil veldig fornøyd med.

– Hvorfor det?

– Fordi de stiller ut spennende «leketøy». Hvis du ser deg rundt er det mange her som ønsker å se på leketøy i alle varianter – fra veteranbiler til ATV’er. Dette er moro, fortsetter Tom energisk.

Det er GUMF som står for Glåmdalsmarkedet, og 100 personer er i sving for å gjennomføre det populære arrangementet. Til daglig jobber Tom Nordengen i Eriksen Maskinutleie, og Mittkongsvingers reporter ble invitert med opp i liften for å skue ut over travbanen som var fylt opp med biler, boder og folk.

Neste år er det 20 års jubileum, og vi får se om Tom og resten av dugnadsgjengen tar Glåmdalsmarkedet til nye høyder i jubileumsåret.


Facebook Comments