Annonse

Kaja fra Kongsvinger Miss Norway-finalist: – Vant til å klare meg

Kaja Kojan fra Kongsvinger har fått finaleplass i Miss Norway, som går av stabelen på Wallmans i Oslo 29.juli. Men det er fortsatt langt frem. Og mye hardt arbeid.

Skjønnhetsdeltakerne skal fortsatt være aktive. De skal blogge, oppdatere snapchat og Instagram. De skal samle aktivitetspoeng, få sponsorer, og sørge for å få både oppmerksomhet og synlighet på ulike måter.

Men nå kommer også stemmene inn. Nå skal det mobiliseres i lokalområdet og ellers i landet for at folk skal stemme på de gjenværende 16 deltakerne. Hvem får flest stemmer fra folket?

Fortsatt mange oppgaver

Per dags dato ligger Kaja på andre plass på listen flest stemmer, og på tiende plass over deltakere med flest aktivitetspoeng. Men det er fortsatt tre og en halv måned igjen å gjøre det på, så alt kan skje.

– Hva skal du fokusere på fremover?

– Jeg har nå fått med meg tre sponsorer, men vil gjerne forsøke å få med et par til. Jeg skal også gjøre enda mer på sosiale medier, og særlig på snapchat, der jeg gjerne vil at folk skal følge eventyret mitt, sier hun.

– Vant til å klare meg

– Hva betyr det for deg å ha kommet så langt i konkurransen? Er det virkelig et eventyr?

– Ja, da jeg først ble meldt på i denne konkurransen, har jeg et mål om å komme langt. Jeg har tro på at jeg skal klare det, og har lært meg å bli selvstendig og ganske sterk. For noen år siden ble moren min alvorlig syk og lå lenge på sykehus, og sammen med min storesøster og storebror måtte vi bo alene en lang stund. Jeg har blitt oppdratt til å ta vare på meg selv, jeg har blitt pliktoppfyllende og vet at jeg klarer det meste. Dette er egenskaper jeg tar med meg inn i denne konkurransen også, forteller Kaja.

Fil 06.04.2017, 22.11.17
Kaja Kojan har lært seg å bli selvstendig. – Livserfaringene mine så langt er at vi må ta vare på hverandre, og jeg er takknemlig for at mamma er frisk og kan følge meg på dette eventyret, sier hun. Foto: Irén Carlstrøm

Etter mange år med alvorlige sykdom, ble Kajas mor erklært frisk for to år siden, og hun støtter datterens deltakelse i skjønnhetskonkurransen fullt ut.

– Jeg har familien min, gode venner og mange andre rundt meg som heier på meg og støtter meg, og det setter jeg stor pris på, sier hun og smiler.

God ambassadør for Kongsvinger

– Hva vil det bety for deg om du vinner? 

– Det betyr veldig mye for meg. Jeg vil selvsagt bli fornøyd med egen innsats, nettopp fordi jeg jobber så hardt for det. Samtidig handler det ikke bare om meg, men alle de som hjelper meg, og ikke minst at jeg forhåpentligvis kan være en god ambassadør for byen min og fremme Kongsvinger på en positiv måte, mener hun.

– Og hvordan skal du vinne? Det er hard konkurranse?

– Jeg skal være meg selv og kjøre på med alt jeg har. Det er vanskelig å fremheve seg selv, men er glad for tilbakemeldinger jeg har fått på at jeg har en fin utstråling, og det tar jeg jo med med videre til finalen i Oslo, sier Kaja.

Nå håper hun at lokalsamfunnet vil mobilisere og gi henne mange stemmer frem til 29.juli.

– Det er jo veldig artig at jeg ligger på andre plass i antall stemmer så langt. Jeg har som mål å ligge på topp 10 på både aktiviteter og stemmer hele veien. Mye er opp til meg selv, og det er viktig at jeg klarer å få god synlighet de neste månedene. Jeg setter stor pris på alle som vil stemme på meg, så skal jeg gjøre mitt aller beste å være en god representant for Kongsvinger under finalen i Oslo 29.juli, avslutter Kaja Kojan.

 

Facebook Comments