Annonse

Startsskuddet for planlegging av årets Liv i leiren

Tradisjonen tro er det Liv i leiren i Øvrebyen og på Festningen første lørdagen i juni, og nå starter planleggingen for fullt. Denne uken møttes arrangementskomiteen til årets første planleggingsmøte på Fru Balchens, og ansvarlig for utstillere Kristin Kogsli Eker kan fortelle at påmeldingene allerede har begynt å komme.

– Nå sender snart ut invitasjon til utstillere, men har allerede fått flere påmeldinger, så interessen er stor, forteller hun.

Fil 02.04.2017, 18.41.35
Bak fra venstre: Ingun Aastebøl, Uno Arnesen og Kristin Kongsli Eker er i gang med planleggingen av årets Liv i leiren. Foran fra venstre: Sonja Wåla i Frøken Herdahl og Cecilie Eker Samways i Krudt ønsker seg enda flere aktiviteter og besøk i Øvrebyen. Marianne Nordløkken Mæland i Fru Balchens var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Irén Carlstrøm.

I tillegg til utstillere langs gatene og aktiviteter på museene og i Herdahlsaparken, var det for andre året i fjor Festningssprinten for barn og unge, dragonhestene var på plass og marsjerte fra Gyldenborg til Røhneløkka sammen med Drum Ladies, og det var danseoppvisninger og underholdning ut over ettermiddagen og kvelden.

13331145_1039037006177797_5089672526024072984_n
Liv i leiren – i hjertet av Øvrebyen – samler mange folk fra nær og fjern første lørdag i juni hvert år. Planleggingen til årets arrangement er i gang. Foto: Liv i leiren.

– I fjor var det tilfeldigvis Veterankonsert på Kongsvinger Festning samme dag. Det var nok bra for begge arrangementer, siden det var mer folk i farta, og Veterankonserten legges til samme dag i år også, forteller medarrangør Uno Arnesen i Byen Vår.

Goodwill for museene

Kongsvinger museum er også en sentral aktør i Liv i leiren og Julemarkedet, og Ingun Aastebøl kan fortelle at de bruker mye tid og ressurser på disse arrangementene hvert år.

– For oss er dette goodwill-arrangementer og lavterskeltilbud for å nå ut til nye målgrupper. I år nyåpner Kvinnemuseet etter oppussingen noen dager før Liv i leiren, så da håper vi selvsagt at enda flere menn tramper over terskelen dit også, sier Ingun og smiler.

Potensial for videreutvikling

Kongsvinger kommune har tidligere signalisert at de har ønsket å satse på Liv i leiren og Julemarkedet i Øvrebyen, og at de gjerne ser at arrangementene videreutvikles. Samtidig er det en utfordring å få på plass god nok finansiering for å løfte arrangementene ytterligere.

– Kommunen bidrar nå med 80.000 kroner til Liv i leiren og 80.000 til Julemarkedet. Dersom disse arrangementene skal videreutvikles ytterligere må det et sterkere økonomisk fundament i grunnen. Disse arrangementene kan få en enda større markedseffekt for kommunen dersom man ser potensialet og ønsker å satse enda mer, sier Ingun Aastebøl.

Næringsdrivere ønsker enda mer aktivitet

Cecilie Eker Samways og Sonja Wåla er to av aktørene som driver henholdsvis Krudt og Frøken Herdahl  i Øvrebyen. De ser gjerne at det satses ytterligere på både Liv i leiren og Julemarkedet, og at det også skapes flere aktiviteter knyttet til Festningen og Øvrebyen.

– Vi som driver butikk her oppe trenger slike arrangementer. Samtidig viser en markedsundersøkelse jeg har gjennomført for Krudt at vi må jobbe for at enda flere lokale folk skal besøke Øvrebyen oftere, og at vi må også få flere tilreisende hit. Jeg ønsker derfor å samarbeide med flere og håper på enda aktiviteter fremover, sier Cecilie Eker Samways på Krudt.

– Kom hjem i pinsehelgen!

I år er Liv i leiren i forbindelse med pinsehelgen, og arrangørene håper at enda flere finner veien hjem til Kongsvinger denne helgen.

– Mange besøker familie i Kongsvingerdistriktet i forbindelse med slike helger, så dette er en ypperlig mulighet til å komme hjem og få med seg den hyggelige stemningen og masse spennende ting å handle og oppleve, sier Kristin Kongsli Eker.

 

Facebook Comments