Annonse

Fra tradisjonsrikt folkebad til moderne ungdomsklubb

Mange godt voksne ungdommer i Kongsvinger husker glansperioden med Gjemselund fritidsklubb på 80-tallet, da de kunne boltre seg i aktiviteter i ungomsklubben, som i en periode var den største i landet.

Se video fra åpningen av Vinger ungdomsklubb i det gamle Folkebadet nederst i artikkelen.

I lang tid har Vinger ungdomsklubb hatt tilhold i grendehuset på Vennersberg, og de senere årene i kantina på Holt ungdomsskole – en uholdbar løsning for ungdommen.

ungdomsklubben
Et knippe voksne – med ansatte på Vinger ungdomsklubb, i Kongsvinger kommune og politikere som står på for å gi ungdommen et godt aktivitetstilbud i byen. Foto: Irén Carlstrø

Ungdommen vil til sentrum

De har selv tatt opp dette med politikerne i Kongsvinger gjennom flere år, og har gitt uttrykk for at de ønsket en ungdomsklubb i sentrum, nær bussforbindelser, nær andre tilbud i sentrum, og som skal være i trygge omgivelser.

– Vi lurte fælt på hvor vi kunne finne egnede lokaler for ungdommsklubben, og var på befaring her i det gamle Folkebadet for noen år siden. Vi voksne sp utfordringene, mens ungdommen så mulighetene. Etter flere års omfattende restaurering har vi tatt vare på det gamle Folkebadet vårt, og fylt det med nytt innhold, sa varaordfører Margrethe Haarr under sin åpningstale til ungdommene.

Så mulighetene i Folkebadet

Hun trakk også frem at ungdommen selv har bidratt med ideer, utforming og kreative løsninger, og understreket at deres engasjement, vilje og pågangsmot har medført at både politikere og voksne også har hatt tro på prosjektet.

Fil 11.05.2017, 09.44.28
Som seg hør og bør ved åpning av den nye ungdomsklubben ble det servert herlig marsipankake. Johny Gullaker Johnson, som blant annet har jobbet for og med ungdom i mange tiår, var også innom for å ta de nye lokalene i øyesyn. Foto: Irén Carlstrøm.

Raus og fremtidsrettet ungdom

– Mange av de som har vært med på prosjektet får kanskje ikke selv glede av den nye ungdomsklubben, men de har likevel engasjert seg og jobbet så bra med prosjektet. Det visser at vi har en raus og fremtidsrettet ungdom i Kongsvinger, og det er jeg utrolig stolt av, sa varaordføreren.

Nå skal ungdommen selv fylle det gamle Folkebadet med andre aktiviteter enn svømming, og allerede under åpningen onsdag  var det lokale «husbandet» Kilovolt på plass og rocket både ungdom, politikere og andre fremmøtte som har bidratt til å realisere den nye ungdomsklubben.

 

 

 

 

Facebook Comments