Annonse

Vårmarken på stasjonssida for første gang i historien

Fra og med tirsdag stengte Byen Vår Glommengata for trafikk bortsett fra buss og taxi for å klargjøre stasjonsplassen til tivoliet som ruller inn fra onsdag. Til helgen er det vårmarken på stasjonssida for første gang i historien, og i følge Markensgeneral Uno Arnesen ligger alt til rette for en flott helg med karuseller og gode opplevelser for alle.

Fil 03.05.2017, 07.46.03
Lasse Andreassen var en av de som sørget for å sperre av trafikken i Glommengata tirsdag ettermiddag, slik at tivoliet kunne begynne å rulle inn på stasjonsområdet før helgens vårmarken. Foto: irén Carlstrøm.

– Det løste seg bra til slutt med plassering av årets vårmarken?

– Ja, dette er faktisk det beste stedet å ha marken på nå, og selv om det byr på litt ulemper for reisende med buss, taxi og tog noen dager, så har vi inntrykk av at Kongsvingers befolkning synes det er fint med marken på stasjonssida, sier Arnesen.

Han kan også fortelle at interessen fra utstillere har vært rekordhøy i år, og at de faktisk jobber hardt for å finne plass til alle.

– Vi tok grep for noen år siden for å begrense såkalte «juggelboder», og heller åpne opp for at flere lokale aktører med andre produkter kan få utstillingsplass. Det begynner nå å gi resultater og vi prøver nå å finne plass til alle, smiler han.

I tillegg til det tradisjonelle tivoliet, blir det internasjonale matmarkedet som har vært på marken de siste årene større enn noen gang, og ved amfiet i Gågata blir det også en liten «villmarks-camp» med ulike friluftsaktiviteter.

– Og værmeldingen ser lovende ut?

– Ja, foreløpig ser det ut til å bli varmeste Marken på veldig lenge, så nå er det bare å ta turen til Stasjonssida i helgen og kjøre karuseller eller slå av en prat med kjente og ukjente, oppfordrer Uno Arnesen.

Facebook Comments