Annonse

Dekkekspertens råd: – Skift til vinterdekk nå

Værmeldingen for distriktet viser at vi har snø og kuldegrader i vente i løpet av uka, og det er kanskje ikke så overraskende siden kalenderen bikker over til november måned i morgen.

Mange skifter dekkene selv, men stadig flere velger å få noen til å hjelpe seg med hjulskiftet. DekkTeam er en av dekkleverandørene i byen som opplever travle dager nå. Daglig leder Johnny Melbye kan fortelle at det er en jevn strøm med kunder som vil være forberedt før Kong Vinter plutselig banker på døren.

Folk er tidligere ute i år

– Er det mange som er føre var og vil skifte til vinterdekk med et værvarsel som spår snø og kaldt?

– Vi opplever faktisk at mange har vært tidligere ute i år enn tidligere, så det virker som om folk ønsker å være godt forberedt. Vi hadde også en kampanje i september, så pågangen i hele oktober har vært jevn, sier Melbye.

dekkteam1
Vetle Braskerud hos DekkTeam har travle dager med å skifte og kontrollere vinterdekk. Foto: Irén Carlstrøm

For de som benytter seg av dekkhotell kan han fortelle at over halvparten har vært innom og byttet allerede, og det har ikke skjedd før.

– Hva tror du er årsaken til at folk er tidligere ute i år?

– Vi har vært flinke til å kommunisere med kundene våre i høst, og har dermed fått en jevn strøm som sørger for å bytte dekk før snø og is kommer, mener han.

– Er det mange som får andre til å hjelpe seg med dekkskift?

– Det er nok fortsatt mange som skifter og lagrer dekk selv, men vi ser at stadig flere som vil ha hjelp og gjøre det litt enklere for seg selv. Stadig mer moderne og større biler gjør at hjuldimensjoner blir større, og dermed velger flere å få hjelp til dekkskift, sier han. 

dekkteam3
Camilla Skjerpen er en av de som vil være føre var, og skifter til vinterdekk i dag. Foto: Irén Carlstrøm.

En av de som er føre var og vil skifte til vinterdekke denne siste dagen i oktober er Camilla Skjerpen.

– Jeg skal kjøre til Hamar på lørdag, og forstår at det kan komme snø i løpet av uka. Vi har dekkene liggende her, og synes det er lettvint, sier hun mens hun setter fra seg bilen for å få på vinterdekkene, før hun haster på jobb.

Erfarer vekst i en tøff konkurransesituasjon

Johnny Melbye tok over som daglig leder i DekkTeam i 2014, og erfarer en omsetningsøkning til tross for en tøff konkurransesituasjon.

– Det er flere som tilbyr både dekkskift og dekkhotell, og vi mener jo det uansett er viktig å bruke fagutdannet folk som kan sjekke lufttrykk, hjulstilling og gi gode råd når det gjelder dekk, sier han.

Til tross for at det naturlig nok er størst trafikk på våren og høsten når privatpersoner skal bytte til vinter- og sommerdekk, er det også trafikk fra lastebilbransjen, landbruket og også en del bobilturister om sommeren.

Dekkekspertens råd til deg som ikke har skiftet til vinterdekk ennå

  • Piggdekk er lovlig fra 1.november. 
  • Skift nå. Det er ikke noe å vente med.
  • Finn frem dekkene og ta en sjekk på mønsterdybde på dekkene. Alt over 5 mm er bra, men nærmer det seg 3-4 mm bør man vurdere å kjøpe nye dekk.
  • Sjekk hvilket lufttrykk bilen skal ha i forhold til vekt. Det står gjerne i tanklokket eller på innsiden av ramma på førerdøra. 
  • Kulda gjør at lufta utvider seg i dekket, så det kan være greit å ta litt ekstra luft nå før kulda kommer.
  • dekkteam
    Johnny Melbye, daglig leder i DekkTeam, anbefaler folk å bytte til vinterdekk nå før snøen kommer. Foto: Irén Carlstrøm.
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *