Annonse

1200 hedret veteranene på Kongsvinger Festning

Rundt 1200 personer var til stede da den sjette Veterankonserten i Kongsvinger gikk av stabelen på Kongsvinger Festning lørdag ettermiddag, og det var rekord i det fantastiske sommerværet. Mitt Kongsvingers eneste medarbeider kunne dessverre ikke være til stede på arrangementet, og vi har beklaget overfor arrangøren Forsvarets Veteransenter på Bæreia at vi ikke fikk dekket det på lørdag.

Vi har imidlertid vært i kontakt med dem i dag for å få deres oppsummering av et strålende arrangement, som har blitt et viktig og kjært møtepunkt med god musikk, og ikke minst for hedringen av Norges veteraner.

– Vi synes det er litt av en prestasjon å samle så mange mennesker til et kulturarrangement i Kongsvinger, og når vi i tillegg klarer å gi de fleste av disse gåsehud i sommervarmen er vi veldig fornøyde, sier Arnstein Hestnes hos arrangøren Forsvarets Veteransenter på Bæreia.

veterankonserten
 Rekordmange mennesker var samlet til Veterankonserten lørdag. Foto: Forsvarets Veteransenter.

Viktig å hedre veteranene

Han trekker samtidig frem at det viktigste med arrangementet er å vise anerkjennelse og respekt til veteraner som virkelig fortjener det.

– Anerkjennelse av våre veteraner har vært en av de viktigste sakene i regjeringens handlingsplan, men å gi anerkejnnelse kan ikke bare vedtas. Den må leveres på en slik måte at den enkelte veteran faktisk føler det, sier Hestnes.

Han sier videre at oppmerksomheten og anerkjennelsen strekker seg lenger enn til de veteraner som var til stede lørdag, og videoen av Brothers in Arms på Veteransenterets Facebook-side har allerede over 11 000 visninger.

Viktig signalarrangement

– Vi har med de 6 konsertene som er gjennomført klart å skape et viktig sinalarrangement som blir lagt merke til. At konserten blir verdsatt av Kongsvingers befolkning er også hyggelig å registrere, sier han.

Han påpeker at det er mange å takke for å få gjennomført et slik arrangement, og at det er hele teamet som dedikert og med positiv innstilling skaper resultatet.

– Krumtapper her er Heimevernets musikkorps med Kaptein Rune Haglund og Major Ivar Røgeberg i spissen. Jeg vil også trekke frem Øivind Roos og Åse Lukerstuen, Nasjonale Festningsverk med Jonny Fjeld og Bjørn Ånerud i spissen, våre egne ansatte, samt Uno Arnesen, avslutter Arnstein Hestnes hos Forsvarets Veteransenter.

Facebook Comments