Annonse

Over 80 ble inspirert av spaghetti og opera på Bastian

Det ble stemningsfylt da over 80 personer samlet seg til italiensk aften på Bastian søndag kveld, med Eva Vermundsberget og Øivind Roos, som sang og spilte alt fra italienske arier til Evert Taubes italiensk-inspirerte viser fra sine opphold i San Remo.

opera
Italiensk trattoria-steming med langbord på Bastian søndag. Foto: Irén Carlstrøm

Operaen var som seg hør og bør i tre akter – tilrettelagt for et 3-retters måltid –  og ble innledet med den velkjente sangen Bella Notte fra Lady og Landstrykeren Dermed var stemningen var satt. Roos var i storslag, og bød på noen små anekdoter og historier underveis, men innrømmet at følte seg litt «geitete» med skjerf i halsen og hatt på hodet. Begge plagg forsvant underveis mens han akkompagnerte Eva Vermundsberget, som bød på storslagen stemme og imponerende italiensk uttale på til dels svært ordrike sanger.

spaghettiopera
Vakker sang og Musik fra Eva Vermundsberget og Øivind Roos.

Til hovedretten serverte Vermundsberget og Roos litt kraftigere saker fra blant annet La Bohème av Puccini, og Øivind Roos hadde noen saftige og livsglade toner fra Evert Taube, med blant annet Fritiof i Arkadien og de dansende, nakne amerikanske jentene.

En av sangene var også «Tema de amore» av Ennio Morricone fra filmen Cinema Paradiso. Roos fortalte en liten historie om hvor magisk det var da filmen ble vist som utendørskino i Herdahlsparken for noen år tilbake, og at det begynte å regne akkurat da det begynte å regne i filmen. – Det var et magisk regnvær, minnes Roos.

Som seg hør og bør når en italiensk aften nærmer seg slutten, avsluttet Eva og Øivind med «Con te partirò», eller «Time to say goodbye», av Francesco Sartori, og først fremført av Andrea Bocelli i 1995. 

Det ryktes at Spaghetti-operaen får en ekstra oppsetning senere i sommer, så det er bare å følge med.

Se og hør klipp fra den italienske aftenen her.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *