Annonse

FOR en kultur- og arrangementshøst vi har i vente i Kongsvinger!

Vi går en spennende høst i møte når det gjelder kulturtilbud i Kongsvinger. Folket kan se frem til en høst der arrangementene står i kø, og det er stor bredde og variasjon. Mittkongsvinger.no har funnet frem noen av arrangementene, og her er det noe for enhver smak.

Sofar Sounds er et nytt og spennende internasjonalt konsept som Kongsvinger-samfunnet har tatt varmt i mot. Sofar er forkortelse for «Sounds from a room», og konsertene blir holdt i rom og hager, gjerne private. Her er musikkopplevelsen i fokus, og de som vil komme må søke om å få plass, neste konsertsted og artister er hemmelig inntil dagen før konserten.

13708296_656450701179221_7069333149432548691_o
Bryde under Sofar Sounds i Kongsvinger 29.juli. Foto: Asle Rånå.

– Det er så morsomt at Sofar har blitt så populært i Kongsvinger, sier Michael Olsson, som er av initiativtakerne for konsertkonseptet i Kongsvinger.

Han kan fortelle at neste konsert i Kongsvinger er tirsdag 9.august, og lover flere gode konsertopplevelser ut over høsten.

12. og 13 august inviterer Ularm Kongsvinger til gratiskonserter med blant annet Kristian Kristensen. I løpet av uka skal over 30 ungdommer fra hele Hedmark delta på workshop, og forestillingen settes opp i et sirkustelt i Byparken fredag, og det blir konserter og aktiviteter i området lørdagen. Lørdag kveld inviterer Telegrafen til Ularm-nachspiel med bandet Know Your Nemesis.

ularmalle
Snart klart for Ularmfestivalen med konserter og forestilling med sirkus som tema.

Det er er Martin Høgberget som er initiativtaker og ansvarlig for Ularm Kongsvinger. Arrangementet har blitt et viktig samlingspunkt for kulturinteressert ungdom, og ikke minst et flott gratis konserttilbud for folk i alle aldre.

Les mer om Ularmfestivalen her: Kreativ «sirkusdirektør» for årets Ularm-festivalDerfor er Ularmfestivalen viktig for Kongsvinger-samfunnet

13.august inviterer Vinger Hotell i samarbeid med Rocksvinger til en kveld med Trubadur Bayer, som i løpet av kort tid har blitt en av Norges mest ettertraktede trubadurer. Han har hatt over 1,5 millioner visninger av sine vider på sosiale medier, og tar nå turen til Kongsvinger.

Gratis kulturopplevelse blir det igjen den 18.august, da Byfesten i Kongsvinger arrangeres for åttende år på rad. Og det blir gjensyn med CC Cowboys fra Byfesten i 2009. Hvert år møtes mange tusen mennesker i Byparken og nyter musikken, men likeviktig er kanskje folkefesten og den sosiale møteplassen en slik byfest skaper.

Les mer om Byfesten 2016 her: CC Cowboys, Marius og Sval til Byfesten

De velkjente VM-trosserne er tilbake på Bastian 24.august, og lover en aften med viser, 60-tallslåter, folkrock, irsk, Børli-tekster og litt av hvert annet.

Ingemars Orkester feirer 30 med festhelg i Kongsvinger 3. og 4.september. Foto: Ingemars Orkester.

I år feirer Ingemars Orkester 30 år, og slår til med en skikkelig jubileumshelg i Kongsvinger 3. og 4.september. Det blir dansefest i Gågata under glasstaket på lørdag, og søndag samler de både unge og voksne fans til familiefest på Kongsvinger Festning.

13925946_291363111227491_6284770426444315705_o– Vi gleder oss til gi noe tilbake til alle som har fulgt og støttet oss gjennom mange år, og ser frem til en festhelg i Kongsvinger, både med dansefesten på i Gågata under glasstaket på lørdag, og ikke minst arrangementet på Festningen på søndag, sier Odd Arne Sørensen i Ingemars Orkester.

På Vinger Pub holder Vinger Blues & Rock Club konserter
fortløpende ut over høsten, som starter med Krissy Matthews 2.september, Supernova Downtown Releaseparty 24.september, og konsertene står i kø ut over høsten. Se hva som skjer på Vinger Pub her.

12.november skal Kongsvinger tilbake til 90-tallet, når Rocksvinger i samarbeid med Nordic Beats, inviterer til storslått party i Kongsvingerhallen. For de som rocka på 90-tallet blir det gjensyn med Dr. Bombay, Drömhus, Daze, Infinity og Reset, og lokale DJ’s som spiller sine favoritter fra 90-tallet.

I Rådhus-Teatret bys det på en stor bredde i høstprogrammet. På humorfronten fristes det med alt fra superlokal humor som Stølleriteltatt til nasjonale kapasiteter som Bjarte Hjelmeland, Raske Menn og Øivind Blunck.

Det blir ulike show og teater for små og store, Vamp og Hellbillies spiller blant annet, og ikke minst blir det konsert med Kongsvingers stolthet Håvard Gimse og Hedmarken symfoniorkester, som holder Høstkonsert i Rådhus-Teatret 2.oktober.

Se hele programmet fra Rådhus-teatret her. 

12039032_10156227129790032_7611441437903159695_o
Håvard Gimse spiller Høstkonsert sammen med Hedmarken symfoniorkester i Rådhus-Teatret 2.oktober.

Flere arrangementer, eventer og aktiviteter kommer i tillegg til de vi trekker frem i artikkelen, så folk fra hele distriktet og tilreisende kan se frem til en høst med virkelig mange gode kulturopplevelser.

 

Facebook Comments

1 Comment

  • Jeg må bare uttrykke min glede over at Kongsvinger By er utrolige flinke til å lage arrangementer.Ønsket er at flest mulig stiller opp!!!Tusen takk til dere som bruker tid og energi for å glede alle oss andre i denne byen(distriktet).En stor glede å være en av alle innbyggerne her.Stolt av dere som står på hele året🌹Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *