Annonse

Braksuksess for innovativt kulturkonsept

Etter en ny og annerledes kulturopplevelse på Kongsvinger Festning i fjor høst, der «Jacques Trouillefou» og hans omreisende sigøynertrupp skapte magisk stemning, har Martin Høgberget og Glenn Luijbregts tatt konseptet til et nytt nivå med showet «Jack Trolioni’s secret bar».

Forbudstiden i New York som ramme

Fil 02.04.2017, 21.32.04
Oliver Nyeng er avisgutten som også dukker opp under showet inne på Sammy’s. Foto: Irén Carlstrøm.

Fredag og lørdag skapte de sammen med mange dyktige skuespillere, sangere og musikere en unik atmosfære på Vinger Pub, som for anledningen var omgjort til en hemmelig bar fra forbudstiden på 1920-tallet i New York.

Som ved forestillingen i fjor høst, visste ikke gjestene nøyaktig hva de gikk til da de møttes på stasjonsområdet fredag og lørdag kveld. Avisgutten (spilt av Oliver Nyeng), var rundt omkring og forsøkte å tjene seg noen kroner.

Der fikk de noen formaninger fra den småkriminelle Jack Trolioni  (spilt av Glenn Luijbregts) om hvordan de skulle oppføre seg, før de ble geleidet ned til Sammy’s.

Sammy, spilt av Lars Løfsgaard, hadde sørget for at de oppmerksomme servitørene hadde noe godt å servere gjestene i glassene. Innimellom kunne gjestene på baren ta del i historien som utspant seg mellom de ulike personene, og hele tiden spilte bandet dempet jazzmusikk i bakgrunnen.

Imponerende prestasjoner

Thea Sørli Paulsruds kraftfulle stemme er som født inn i en jazzklubb for 100 år siden, og Anne-Line Kamøy imponerte også stort med sine sangnumre. Glenn Luijbregts fremstår som den naturlige showstjernen både skuespillermessig og musikalsk, og alle tolker rollene sine imponerende gjennom hele showet.

Fil 02.04.2017, 21.33.15
Anne-Line Kamøy var servitør på baren, og imponerte med sine sangnumre i tillegg til at hun var en veldig oppmerksom servitør. Foto: Irén Carlstrøm.

Mange av gjestene hadde ikledd seg tidsriktige klær, og alle så ut til å trives svært godt i det for anledningen røykfylte, dunkle lokalet. Vinger Pub fungerte perfekt for eventet, og sammen med sitt dyktige team hadde Martin og Glenn sørget for at alle tidsriktige detaljer var på plass – fra skiltingen ute til cocktailglassene.

Begeistret publikum

Begeistringen fra gjestene har vært overveldende i sosiale medier i løpet av helgen – Mittkongsvinger.no inkludert – og mange har gitt uttrykk for å ha vært del av en opplevelse som representerer noe helt nytt i Kongsvinger.

Fil 02.04.2017, 21.34.25
Mange av gjestene hadde kledd seg i tidsriktige klær, og var en naturlig del av forestillingen. Foto: Irén Carlstrøm.

Kombinasjonen mellom det å være ute med venner og hygge seg, samtidig som det innimellom utspant seg scener og sanger rundt omkring i lokalet, skapte en unik opplevelse av å være en del av forestillingen. I motsetning til tradisjonelle dinner-show, ble nettopp gjestene en naturlig del av showet med sine tidsriktige klær.

Ser på muligheter for videreutvikling

Martin Høgberget og Glenn Luijbregts er strålende fornøyd med de overveldende tilbakemeldingene de har fått på showkonseptet.

– Dette har jo vært en enorm suksess. Ser dere for dere å videreutvikle konseptet slik at det kan trekke folk til Kongsvinger fra andre steder?

– Absolutt. Vi har en del tanker om hvordan vi kan løfte det her videre, og ser gjerne på muligheten ved å involvere reiselivet i et slik konsept, sier Martin Høgberget.

– Vi har allerede kartlagt noen ideer for veien videre, fortsetter Glenn Luijbregts.

Så da kan forhåpentligvis flere folk fra nær og fjern se frem til flere unike kulturopplevelser i Kongsvinger. Potensialet er veldig stort.

 

Facebook Comments