Annonse

Hederskvinnen Brita Hanssen hylles med show på Rådhusteatret

Torsdag inviteres alle til å bli med på på to fyrverkeri-show når Kongsvinger-samfunnets enorme kulturpersonlighet og ressursperson Brita Hanssen skal hedres for sitt virke for byen og lokalsamfunnet på så mange måter gjennom en kvinnealder, og ikke minst for sin jobb som journalist i NRK.

Se intervju med Brita nederst i artikkelen. 

britaneder3
– Jeg er helt overveldet over dette som nå settes i stand, og gleder meg veldig til å treffe så mange flotte mennesker, sier en spent, men glad Brita Hanssen fra scenen på Rådhusteatret. Foto: Irén Carlstrøm.

Kultursjef i Kongsvinger kommune og produsent for showet, Stig Fonås, ser frem til å kunne presentere et portrett av Brita gjennom mange år, og kan røpe at det blir drodlet tilbake til hennes oppvekst i Sogn, og alt hun har skapt og gjort for byen og folket i Kongsvinger og distriktet gjennom mange tiår.

– Vi gleder oss til å hedre henne

– Ideen kom opp internt for en stund siden, og vi synes det var en veldig god idé. Heldigvis har Brita latt seg overtale til å gi et tilbakeblikk på sin allsidige kulturaktivitet i Kongsvinger by, og vi gleder oss til å hedre henne, sier kultursjef Stig Fonås.

Han kan love mange gode minner, gjensyn med kjente fjes fra NRK og  lokalt teater. Det blir også gjenhør med musicals, sangglede, Børli og mye annet.

– Rolf Lennart Legrem var ikke bare en utrolig dyktig musiker, men han var en fantastisk person jeg hadde gleden av å samarbeide med i mange, mange år. Han lagde så mye fin musikk som jeg fikk glede av å lage tekst til, sier Brita entusiastisk.

Legrem som skrev notene og Brita lagde teksten blant annet til «Vekstsentervalsen»,  som mange husker fra 60-tallet.

Brita jobbet også mye sammen med Odd Ragnar Lund, og det loves mange fine filmklipp som folk vil kjenne igjen blant annet fra Britas tid som journalist i NRK.

brita1
Brita Hanssen er hedersgjest når det inviteres til gode minner og muntre samtaler i to forestillinger i Rådhusteatret. Foto: Kongsvinger kommune.

Russerevy, svømmehall og Bymusikken

– Det er takket være Brita Hanssen at vi har en svømmehall i Kongsvinger, sier folk fortsatt i byen og nikker anerkjennende.

Hennes innsats for å samle inn penger for å få finansiert opp svømmehallen i Kongsvinger gjennom «Svøm 84» blir fortsatt mange tiår senere entusiastisk kommentert, og det vil hun alltid bli husket og verdsatt for i byen.

– Det var helt utrolig at vi klarte det. Vi måtte samle inn 3,1 millioner kroner, og tenk du – helt på tampen ringte Christian Delphin og sa over telefonen at han skulle bidra med 500 000 kroner! Både jeg og Vidar gråt og var helt i fra oss av glede etter at vi hadde jobbet med prosjektet i rundt fem år, minnes hun. 

– Hun har også bidratt sterkt til innsamlingen for å få i gang Bymusikken igjen, som var opptakten til Amatørteatret, der hun har gjort utrolig my, hun har regissert russerevyer, og mye, mye mer, sier produsent Fonås entusiastisk.

Det blir et møte med mange personer, og mange lokale kapasiteter bidrar på scenen på de to forestillingene som går kl 13 og kl 19 i Rådhusteatret torsdag.

– Dette er fabelaktig kulturhistorie som har satt spor i Kongsvinger-samfunnet, og dette blir en forestilling som skaper både stolthet og identitet. Det blir latter og tårer og mye moro, lover regissør Øivind Roos.

Hedersgjesten selv sitter i sofaen sammen med programleder Sverre Eier. Inn på scenen kommer den ene gjesten etter den andre, som skal skape minnerike opplevelser, som er hederskvinnen Brita Hanssen verdig.

Disse deltar:

Brita Hanssen – hedersgjest
Sverre Eier – programleder
Arve Granlund – gjest
Rolf Arne Lie Holter – gjest og trubadur
Odd Ragnar Lund – gjest og fotograf
Ottar Johansen – trexpeller
Tor Seem – trexpeller
Hilde Njøs – pianist
Kjetil Hjerpset – kontrabassist
Gunnar Gundersen – gitarist
Kathrine Kolgrov – skuespiller /sanger
Finn Gjems – sanger
Petter Norstrøm – skuespiller

Stig Fonås – produsent
Anne-Line Kamøy – inspisient/artistvertinne
Øivind Roos – teknisk regi/trubadur/noteskriver
Finn Arne Berg – tekniker/lys
Ketil Sandnes – tekniker/lyd
Bent Mangnes – tekniker, all round

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *