Annonse

Byfest med Lisa Ekdahl, Daniel Kvammen og Bendik

Kongsvinger kommune har nesten ikke før fått vinket farvel til Sommertoget, før de planlegger neste fest for befolkningen.

Torsdag 17.august inviterer kommunen og næringslivet i Kongsvinger til årets gratis fest for befolkningen, når den åttende Byfesten går av stabelen i Byparken.

– Vi har hatt mye fokus på Sommertoget, men klokka halv fem i ettermiddag ble det klart hvilke artister som kommer. Vi kan røpe at de store trekkplastrene i år bli Lisa Ekdahl, Daniel Kvammen og Bendik, kan varaordfører Margrethe Haarr fortelle.

Samme konsept som tidligere år

Hun kan ellers fortelle at konseptet er det samme som tidligere. Det blir tre innleide artister, og de satser også på å få opp en mindre scene der Kongsvingers ungdommer kan spille.

– Dette er ikke helt klart enda, men vi vil få ut informasjon fortløpende. Det viktigste nå var å få ut artistene, forteller Haarr.

Det understrekes at det fra kommunens side vil bli jobbet flittig ukene man har på seg frem til 17.august.

En gratis fest for alle

Byfesten kom i gang etter at området ved Byparken, med det nye biblioteket og Sentrum videregående skole sto klart. Kommunen ønsket da også å ønske politistudentene velkommen til byen med en egen byfest, og siden da har det blitt en tradisjon å invitere til fest for befolkningen på høsten.

– Hvilken kontakt har dere med politistudentene og øvrige studenter når det gjelder forberedelser til Byfesten?

– Foreløpig har vi ingen kontakt, men planen er at jeg ringer de som planlegger fadderuka, og jeg mener at de har blitt informert om Byfesten ved skolestart. Ellers henger vi opp plakater og informerer, sier hun.

Ungt og moderne

Lisa Ekdahl trenger vel ingen nærmere introduksjon, men for de som ikke har hørt om Daniel Kvammen, er han fra Geilo, og hadde sitt debutalbum i 2015.

Den store hit’en  «Du fortenar ein som meg»  tok av og var en av de mest spilte låtene på NRK P3 det året, og debutalbumet «Fremad i alle retninga» fikk tre Spellemann-nomiasjoner. I år har han kommet med albumet «Vektlaus», som også har høstet gode kritikker. 17.august står han på Byscenen i Kongsvinger.
maxresdefault
Daniel Kvammen hadde en monsterhit med «Du fortenar ein som meg» i 2015. Han har gitt ut ny plate i 2017, og 17.august står han på Byscenen i Kongsvinger.
Bendik er egentlig et band, og dama bak navnet og artisten Bendik heter Silje Halstensen. De unge kjenner godt til Bendik, som blant annet med sangen «Siste gang» var med i fjerde sesongen av NRK-serien «Skam».
578987_503175326382479_611530397_n
Bendik spiller på Byfesten. Foto: fotogjengen.samfundet.no

Tidligere og nye sponsorer med

Som tidligere stiller næringslivet opp for å gi byen en gratis fest før høsten setter i gang for fullt. Varaordføreren kan fortelle at både Sulland Kongsvinger og Toyota Sulland stiller opp. Det samme gjøre KOBBL og DNB. I år er også Kongssenteret med på spleiselaget.

– Vi synes det er viktig at kommunen har et gratis arrangement for befolkningen i løpet av året. Vi har Kongsfesten og andre festivaler som har en litt annen målgruppe. Byfesten er et familiearrangement, og det handler om at vi har et arrangement som alle skal få muligheten til å delta på, avslutter varaordfører Margrethe Haarr.

Facebook Comments