Annonse

Classic Rock Night: Aunt Mary og Høst kommer til byen

 

Rocksvingers Stian Fossum kan i dag fortelle at de legendariske norske rockebandende Aumt Mary og Høst kommer til Kongsvinger og Vinger Hotell 17.mars.

– Når vi sier norsk rock, så tenker mange på de såkalte fire store med glansdagene på åttitallet. Dette er en sannhet med modifikasjoner, da det ti år før dette fantes en eksepsjonelt god grobunn i Norge for band som lå i grenselandet mellom rock, hardrock og prog, forteller Fossum.

Han trekker frem band som Aunt Mary, Høst, Saft, Junipher Greene, Undertaker’s Circus, Flax, Ruphus, Prudence og ikke minst Titanic, som var det første norske bandet som solgte en million plater. To av disse klassiske bandene kommer nå til Classic Rock Night på Vinger Hotell.

aunt-mary-photoshoot-haugesund-1-1
Aunt Mary består av: Vokal: Glenn Lyse, Gitar: Bjørn Kristiansen, Bass. Bernt Bodal, Keyboard: Ola Aanje, Trommer: Ole Tom Torjussen, Kor: Annette Gil, Charlotte Jacobsen

Oppvarmere er i følge Fossum det meget lovende norske rockebandet Black Magic.

Forrykende liveband

– Legendariske Aunt Mary turnerte på begynnelsen av syttitallet med superband som Deep Purple og Jethro Tull, de hadde enormt mye fans i hele landet og var norges første og største band innen sjangeren hard rock, klassisk rock, fortsetter Fossum.

I februar 2016 gjorde bandet et solid comeback med albumet » New Dawn » som gikk rett inn på VG Lista Topp 40 og som fikk strålende anmeldelser i inn og utland.

Bandet fulgte opp albumslippet med noen forrykende konserter rundt i Norge og viste både nye og gamle, lojale fans at de var tilbake for fullt som et forrykende liveband. Nå jobber bandet med en ny EP og et nytt album.

Høst var på syttitallet noe så annerledes som et hardrock, klassisk rock, progrockband som sang på norsk. Hard Rock på norsk var helt unikt og bandet vakte enorm oppsikt og begeistring rundt i landet.

Tøft på Vinger

I oktober 2016 samlet Høst hele orginalbesetningen fra sin første utgivelse i 1973 «På Sterke Vinger» for å gjøre en festival i Haugesund sammen med bla. Aunt Mary. Dette ble en så stor suksess at fans over hele landet krevde flere konserter fra bandet. Bandet har derfor til stor glede for fansen og oss bestemt seg for å gjøre noen få konserter sammen med Aunt Mary i 2017.

– Det er vanvittig tøft å kunne trekke disse banda hit til Vinger, og det er jo nærliggende å bruke tittelen «På Sterke Rocksvinger» med tanke på Høst sitt legendariske debutalbum På Sterke Vinger, sier Fossum spøkefullt og fortsetter:

– Men alvorlig talt, denne pakka, som i tillegg byr på Black Magic som i 2017 kommer til å levere et album som vekker internasjonal oppmerksomhet, er usedvanlig kult.

Han avslutter med at den norske 70-talls scenen har en stor følgerskare i inn- og utland, og nå har man muligheten til å høre klassikere som Fattig Men Fri, På Sterke Vinger, Jimi,Janis and Brian og Aunt Marys tolkning av I Dovregubbens Hall, samt en rekke andre låter som la grunnlaget for en vital norsk rockesjanger i mange år.

 

 

Facebook Comments