Annonse

Disse artistene er klare for Kongsfesten

I høst slapp Stian Fossum i Rocksvinger nyheten om at Åge og Sambandet, The Dogs og Mathilda var klare for Kongsfesten til sommeren.

Nå kan han fortelle at det allerede sterke feltet får selskap av ingen ringere enn norsk rock-legendene Raga Rockers og de nyere yndlingene Oslo Ess. 

I tillegg kommer lokale godbiter som Levi Henriksen & Babylon Badlands, Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza og Rudi, OJ & Miss Marie til Kongsfesten 2017.

ragarockers
Raga Rockers er høyaktuelle, og var en av Norges mest populære festivalband i 2016. Nå kommer de til Kongsfesten. Foto: pressefoto.

Sommeren 2016 var Raga Rockers et av landets mest populære festivalband, og på tampen av fjoråret kom boken ”The Raga Saga, Historien om Raga Rockers”. I 2015 kom cd- og vinylboksen ”Sannhet på boks”, hvor mer eller mindre hele musikk-Norge, 137 i tallet, hyllet bandet med sine versjoner av deres låter.

– Raga Rockers kommer nå tilbake til Kongsvinger for første gang på over 20 år. Med ny vind i seilene og en sjarm og utstråling sterkere enn noensinne, kommer de slepne heltene tilbake for å vise hvorfor hele byen lå langflate for deres musikk på 80- og 90-tallet, sier Stian Fossum i en pressemelding. 

Han kan fortelle at alle de store i norsk rock har hatt gode kår på Kongsvinger, og at når Raga Rocker nå kommer til Kongsfesten må folk gjøre seg klare for flammene når Fritt Liv, Forbudte Følelser, Hun er Fri, Noen Å Hate, Slakt og resten av høydepunktene som runger utover Kongsvinger sentrum lørdag 1. juli.

– Nå er det snart 100 år siden Raga spilte på Kongsvinger sist, så da er det vel på tide å komme tilbake. Sammen med Oslo Ess og The Dogs blir dette en kveld med rå rock! Kommer du med foroversveis forlater du med bakoversveis! lover Michael Krohn i Raga Rockers i følge Rocksvinger. 

Oslo Ess er tilbake

Om den kreative og produktive gjengen i Oslo Ess kan Fossum fortelle at de har høstet mange gode lovord for sine fire album, og sanket høye terningkast og stor anerkjennelse.

– Dette er Norges travleste punkrockere, som skøyt fart inn i 2016 med albumet «Konge Uten ei Krone» som fikk umiddelbar topplassering på VG-lista og høy radiorotasjon med singlene Amerika, Napoléon og Trøbbel, forteller han.

Oslo Ess har besøkt Kongsvinger flere ganger, og har i følge Fossum lagt byen ved Glommas kne tett til brystet.

– Det er med stor stolthet vi anser Oslo Ess nærmest som venner, og gleder oss til å høre Bislett Stadion og resten av rekka med utrolig fete rockeschlagere til sommeren, sier han.

– Sjukt å tenke på at det er 4 år siden vi spilte på Vinger sist under Midt i Gata-festivalen. Tida flyr! Jeg var på Kongsfesten i fjor som publikummer og koste meg veldig og derfor er det utrolig artig at vi skal spille der selv i år med våre venner i The Dogs og selveste Raga Rockers, sier Knut-Oscar Nymo i Oslo Ess.

osloess
– Sjukt å tenke på at det er 4 år siden vi spilte i Kongsvinger. Vi gleder oss til å komme tilbake, sier gutta i Oslo Ess. Foto: pressefoto.

Levi med nytt materiale?

Levi Henriksen & Babylon Badlands trenger neppe noen lang introduksjon på Kongsvinger, men multikunstneren Levi og hans meget dyktige band bestående av Finn Lilleseth, Morten Andreassen og Anders Bøhnsdalen har det siste året 55 konserter under beltet med Levis femte album.

– I Babylon Badlands-sammenheng  har «Det Beste Bandet i Himmelen» høstet veldig gode kritikker, og selv etter en lang karriere er Levi og co fortsatt aktuelle og meget populære.  Vi er også ganske sikre på at nytt materiale er i emningen, og vil framføres på Kongsfesten fredag 30. juni, kan Stian Fossum røpe.

leviogbabylon
Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet gode kritikker for «Det beste bandet i himmelen» og sin turné i fjor. Kommer de med nytt materiale til Kongsfesten? Foto: pressefoto.

Flere festivalslagere

– Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza er en festivalslager på våre kanter, med klippekort på Audunbakken og et utall legendariske konserter hvor de gir intet mindre enn 100%, sier Fossum.

90010a65-63a3-44fe-90af-980b3a67edf6
Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza er på plass på Kongsfesten. Her fra Urørt på P3. Foto: NRK P3.

For de som ikke kjenner musikken så godt, kan han fortelle at det varierer fra americana-aktig voksenrock til utøylet rock n roll som gir ikke så rent lite assosiasjoner til AC/DCs glansdager med Bon Scott i spissen.

–  Før konserten på Kongsfesten har også distriktets kanskje mest aktive musikere Roger Græsberg og Thomas Mårud med resten av Bonanzan også gitt ut sitt fryktelig sterke album. Dette blir one for the books, som det heter, sier den entusiastiske festivalsjefen.

Siste bandet ut som Fossum foreløpig kan røpe, er Rudi, OJ & Miss Marie. Om dette bandet kan Stian Fossum fortelle at det er noe så sjeldent som et surf rock-band fra Hedmark.

Fredag_RudiOJMissMarie_ChristerBell_1500px-3-650x387
Rudi, OJ og Miss Marie står på scenen under Kongsfesten. – Dette er noe så sjeldent som et surf rock-band fra Hedmark, og dette blir trivelig, lover Stian Fossum. Foto: Christer Bell/Musikkbloggen

– Med inspirasjoner fra de kjente klassikerene med Dick Dale i spissen er det tremolo for alle penga når Rudi Lønhøiden sender gitaren i retning Californias strender og bølger. Bandet skal også i studi i vår, og han kan love en særs utvanlig og trivelig stund under Kongsfesten.

– Vi kan med dette meddele av brorparten av et forrykende program altså er satt, men vil allikevel fylle på med spennende og gode navn utover vinter og vår, med hovedvekt på lokale talenter som vi føler fortjener å få vist seg fram for et nytt og stort publikum, sier Stian Fossum.

– Vi har mye på gang og føler at vi er nok et skritt på veien til å skape en veldig god festivalfølelse. Det la vi grunnlag for allerede første året, og nå bygger vi den identiteten som vil gjøre Kongsfesten til en av Norges beste og mest populære festivaler, avslutter en fornøyd festivalsjef.

Allerede klare spilledager under Kongsfesten:

Torsdag 29. juni

Mats Wawa

Rudi, OJ & Miss Marie

Fredag 30. juni

Åge og Sambandet

Mathilda

Levi Henriksen & Babylon Badlands

Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza

Kenneth Norum

Lørdag 1. juli

Raga Rockers

Oslo Ess

The Dogs

Aasen

Know Your Nemesis

Facebook Comments