Annonse

Drama, dans og rasisme når Holt setter opp Hairspray JR

Fra Baltimore i 1962 til Holt i 2017. Tracy Turnblad i Sandra Fredheims skikkelse og hennes beste venninne Penny Pingleton, spilt av Tuva Godnes Iversen, går på auditon for det populære «The Corny Collins Show».

hairspray3
Amber (Emily Andresen t.h.) er en bortskjemt og slem jente, og hennes mor, Velma (Ingrid Joramo Lund t.v), er den rasistiske sjefen på TV-stasjonen. Foto: Irén Carlstrøm.

Tracy er ikke som alle andre unge amerikanske jenter på den tida. I det segregerte USA tar hun de svartes parti i et ellers å hvitt ensemble.

Penny har vokst opp i en veldig streng, kristen familie, og da foreldrene finner ut at datteren treffer en svart gutt, forsøker de å hindre henne i å gå ut og treffe ham.

– Tracy er en kraftig jente, men hun er sterk og kan danse. Vi får være med henne på reisen fra en upopulær jente til å bli stjernen i det største danseshowet, forteller Sandra Fredheim innimellom øvingene mandag ettermiddag. 

hairspray
Tracy (Sandra Fredheim t.v) og Penny (Tuva Godnes Iversen) er bestevenninner, og er på audition for å være med i TV-showet The Corny’s Show. Foto: Irén Carlstrøm

Amber Von Tussle spilles av Emily Andresen, og Amber er en bortskjemt og lite hyggelig medelev med rasistiske foreldre. Hun er den store stjernen inntil Tracy konkurrerer henne ut.

– Tracy jobber for å integrere de svarte, og ender i fengsel. Til slutt kommer hun likevel til konkurransen, hun integrerer de svarte i showet, og oppfordrer alle til å være med å danse.

hairspray2
Penny har veldig strenge foreldre, som ikke godtar at datteren forelsker seg i en svart gutt. Foto: Irén Carlstrøm.

Iherdig innsats

– Det blir masse flott musikk, sang og dans, og vi håper at mange tar turen til Holt på forestillingene våre, som starter med premieren fredag 3.februar kl 19, sier Tuva Godnes Iversen.

 

Evig tålmodige og kreative Tone Fredheim er som seg hør og bør noen dager før premieren lettere stresset, men har trua på at de nok en gang skal dra i land et nytt, flott show.

– Det er bare å oppfordre alle i Kongsvinger til å komme og få med seg den iherdige innsatsen alle ungdommene har gjort over mange måneder, sier hun til Mittkongsvinger.no mens hun snakker med opptil flere skuespillere samtidig – som alltid.

 

Facebook Comments