Annonse

Tuva, Vilde og Hanna nominert til Drømmestipendet

Hvert år deles det ut 100 Drømmestipendier på 10.000 kroner hver til unge kulturutøvere i Norge. Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og målet er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe innen ulike kategorier, og fra Kongsvinger er danseren Tuva Godnes Iversen nominert, mens duoen Pink Fairy Armadillo er nominert under kategorien gruppe.

Pink Fairy Armadillo

Pink Fairy Armadillo har vært en duo i litt over ett år, og ble i følge informasjon på Drømmestipendets nettsider etablert til UKM i 2016, hvor de kom helt til landsmønstringen i Trondheim.

– Vi har spilt og sunget med hverandre i flere år, men valgte å etablere en duo når vi begynte å lage egen musikk. I ettertid har vi spilt på flere steder i Kongsvinger, Elverum og Hamar, kan de unge jentene Vilde Andreassen (født i 1999) og Hanna Løvberg (født 2000) fortelle.

Videre forteller de at de er veldige glade i musikk generelt, og elsker å være på scenen.

– Følelsen av å formidle noe man har laget til et publikum som liker det de hører, er ubeskrivelig. Vi begge skriver tekster, og holder alltid på med en ny sang – repertoaret vårt utvides for hver dag som går.

Drømmen til jentene er å skrive en sang som virkelig slår igjennom, og et publikum som setter pris på arbeidet og kunsten deres.

– Vi vil gjerne få muligheten til å spille inn og dele musikken vår på ulike medier, noe som vil kreve tid og penger. Drømmestipendet ville hjulpet oss på god veg mot målet vårt, og gitt oss muligheten til å satse større, sier de i nominasjonen.

– Drømmen er at musikken vår blir oppdaget og verdsatt så vi kan leve av musikken vår i fremtiden, avslutter de.

20170218133518_fff681034776cb3a4a0906375f8f959a.medium_crop
Vilde Andreassen og Hanna Løvberg i Pink Fairy Armadillo er nominert til Drømmestipendet og drømmer om at musikken deres skal bli oppdaget og verdsatt for et stort publikum. Foto: Drømmestipendet

Kategori: Musikk
Sted: Kongsvinger, Hedmark
Nominert: 2017
Medlemmer:
Vilde Andreassen (født 1999)
Låtskriver, gitarist og vokalist
Hanna Løvberg (født 2000)
Låtskriver og vokalist

Tuva Godnes Iversen

Tuva Godnes Iversen er 15 år, og danser ved Jump Dansestudio i Kongsvinger, der hun har danset der siden hun var fire år.

– Jeg startet med barnedans, men etterhvert som årene gikk ble det mange danseklasser i uka. Nå danser jeg ballett, jazz, Hip Hop girly style, moderne og showdans. I tillegg danser jeg i kompaniet til Jump, forteller Tuva i nominasjonen til Drømmestipendet.

Tuva har til tross for sin unge alder lang og bred erfaring fra forskjellige forestillinger, både innen dans, teater og musikal, og har blant annet vært med som danser på Idrettsgallaen på NRK og på Ungdoms OL på Lillehammer.

I tillegg til at hun har deltatt i utallige forestillinger, har hun i fjor og i år hatt ansvar for koreografien i musikalene «Ungen» og «Hairspray»,  der hun også var med som skuespiller.

– Da jeg startet å danse, danset jeg bare for gøy. Etterhvert som årene gikk fant jeg ut at dette er noe jeg har lyst til å fortsette med videre i livet, nå kan jeg ikke tenke meg livet uten dans, forklarer Tuva.

Hennes drøm er i følge hennes beskrivelse å bli en uttrykksfull og sterk danser, og hun vil utdanne seg og senere jobbe innenfor dans.

– Det første skrittet ut i danseverden blir danselinja på videregående skole. Vi har ikke danselinje her jeg bor, så jeg har søkt på Edvard Munch videregående skole i Oslo, kan hun fortelle.

– Jeg er nysgjerrig på flere dansestiler og dansekulturer. Å bli danser krever at jeg er dedikert og jobber hardt. Drømmestipendet kan bidra til at jeg kan søke nye impulser og utvikle meg til å bli en uttrykksfull og sterk danser, avslutter hun i sin nominasjon.

20170219172347_12e69da19912dff17f815a658a2658aa
Tuva Godnes Iversen drømmer om å studere og lære bort dans, og har allerede som 15 åring en lang og bred erfaring. Foto: Nora Pedersen Elle.

Kategori: Dans
Sted: Kongsvinger, Hedmark
Nominert: 2017
Medlemmer:
Tuva Godnes Iversen (født 2001)
Danser

Det er en bredt sammensatt jury som velger ut de 100 heldige stipendmottakerne, som vil bli offentligjort i mai/juni.

 

Facebook Comments