Annonse

Forvent god musikk, glam og gangstere når Jack Trolioni inntar byen

Året er 1923. Det er tøffe forbudstider i New York. Gangstermafiaen styrer, og det ryktes om en hemmelig bar – Sammy’s – der det serveres cocktails til smektende toner. Det er lett å forestille seg atmosfæren. Man kan formelig høre den jazz-inspirerte musikken innimellom scener fra 20-tallets gangster- og kjærlighetsdrama – alt mens man nyter noe godt i glasset.

Dette er stemningen primus motorer Glenn Luijbregts og Martin Høgberget vil skape når de til setter opp forestillingen «Jack Trolioni’s Secret Bar» på Vinger Pub. 31.mars og 1.april.

Jack
Jack Trolioni, alias Glenn Luijbregts, jobber i Sammy’s bar, og er en eksentrisk spilloppmaker. Han inviterer deg med til New York i 1923 i forestillingen «Jack Trolioni’s secret bar», som vises på Vinger Pub 31.mars og 1.april. Foto: Martin Høgberget.

Videreutvikling av nytt konsept

– Vi spiller videre på Jacques Trouillefou og hans sigøyner-trupp, som inntok Festningen i fjor høst. Nå er det en annen Jack som inntar Kongsvinger, nemlig den eksentriske spilloppmakeren Jack Trolioni. Han jobber på den hemmelige baren Sammy’s, og er høyrehånden og kontaktbyggeren til gangsterne. Jack er selvsagt glad i damer, men han har litt mye jobb, og en  femme fatale som skaper problemer, smiler Glenn Luijbregts  – alias Jack Trolioni.

Mittkongsvinger.no møter trioen Martin, Glenn og Meg Mills på kafeen Ben & Jenny’s, ikke langt unna Vinger Pub, som i løpet av et par vårkvelder skal omvandles til den forbudte baren Sammy’s.

– Hva ønsker dere å skape med dette showet?

– Som med Jacques Trouillefou-showet handler det om å tilføre noe nytt til kulturuttrykket i Kongsvinger. Vi trenger mangfold, og da er det viktig at vi lager litt mindre forestillinger som dette, samtidig som vi jobber med de store prosjektene, som for eksempel Ularm og Postkort fra Kongsvinger, forteller Martin Høgberget.

Nytt, kreativt kulturmiljø

Glenn Luijbregts er nå tilbake i Kongsvinger for å jobbe freelance med Martin og andre på foreskjellige prosjekter. Han kommer sist som showartist på Color Line, der han var i ett år. Tidligere har han jobbet på Christiania Teater med stykket Hakkebakkeskogen, og fortsetter med det når han skal spille i showet i Dyreparken i sommer.

Men de driftige kulturutøverne jobber med parallelle prosjekter hele tiden, og erfarer nok foreløpig at timene de legger inn i arbeidet overgår inntektene de får for arbeidet.

martinogglenn
Martin Høgberget (t.v) og Glenn Luijbregts har det moro når de jobber kreativt med nye ideer og prosjekter. – Det er mye arbeid for lønnen, men utrolig givende, sier Glenn. Foto: Irén Carlstrøm.

– Det går mye tid til å søke om midler og jobbe med sponsorer på de ulike prosjektene. Vi er opptatt av å ha god kvalitet på det vi gjør, og budsjettene er større enn det vi får i billettinntekter. Slik fungerer det i denne bransjen, forklarer Martin Høgberget.

Og kvaliteten i denne forestillingen ligger både i at de har hentet inn dyktige skuespillere og musikere, og ikke minst at de jobber mye med scenografi og kostymer, som selvsagt skal være svært tidsriktige for New York på 1920-tallet.

Tidsriktig fra 1920-tallet

– Jeg gjør mye research, og ser på filmer og serier som Miss Fisher’s Murder Mysteries. Målet er å gjenskape atmosfæren fra en litt mørk bar i kjelleren i New York, og da må vi dekke til og fjerne alt som ikke tilhører den tiden. Kostymemessig blir det selvsagt pelser, smykker og glam på damene, og karakteristiske kostymer for mennene i forestillingen, forteller Meg.

Fil 15.02.2017, 11.15.41
Meg Mills har ansvare for scenografi og kostymer, og jobber mye med research for å skape en autentisk opplevelse fra 1920-tallet. Foto: Irén Carlstrøm.

Filmer som Gudfaren og Bugsy Malone er viktige referanser når hun planlegger scenografi og kostymer, og mesteparten kjøpes på Ebay og andre nettsider.

– Det koster mye å lage egne kostymer, så jeg kjøper på nettet og tilpasser dem. Og her finner jeg noe som er perfekt, sier hun fornøyd når vi er inne i Othilie´s bruktbutikk i Jernbanegata for å knipse et bilde.

Den nye kultureliten er med

18 personer er involvert i forestillingen. Den dyktige sangeren Thea Paulsrud og saksofonist Simen Bjørkhaug studerer i Trondheim, men kommer hjem for å delta.

– Vi har med noen rådyktige folk, og vi skal skape fantastiske musikkopplevelser med den nye musikkeliten i Norge. I tillegg til Simen har vi med oss Martin Sternberg i husbandet, så det kommer til å svinge, forteller Martin Høgberget.

Med seg på laget kan han røpe at de også har med seg skuespillere som har vært med i gamet litt lenger.

– Anne-Line Kamøy er med, Lars Løfsgaard dukker opp, og vår kjære Heiki Noer-Johansen, som leder Amatørteatret har rollen som badguy, smiler Martin lurt.

Stor pågang

I løpet av et par dager har de solgt ut nesten halvparten av de to forestillingene, og regner med å fylle opp «Sammy’s bar» ganske raskt.

– Konseptet går ut på at folk sitter rundt bord i lokalet, og kan hygge seg sammen, gjerne med noe godt å drikkemed, og innimellom blir det både musikk og skuespill. Alle skuespillerne vil «jobbe» i baren innimelom, så det blir en helt ny vri på en helaften med et herlig show, kan Martin fortelle.

– Kommer dere til å sette opp flere forestillinger av showet?

– Vi ser ikke bort fra at konsepet etter hvert kan videreutvikles og fremføres hos bedrifter og andre som vil ha kvalitetsunderholdning på sine arrangementer, men i første gang er det kun disse to forestillingene som er planlagt. Eller som Jack Troliani ville sagt det – «Forget about it!» avslutter Glenn med et sjarmerende smil.

martinglennmeg
Meg, Glenn og Martin henter inspirasjon og kjøper noen effekter hos Othilie’s bruktbutikk som skal brukes i showet. – Vi skal gjøre alt så tidsriktig som mulig, sier Martin. Foto: Irén Carlstrøm.

 

Facebook Comments