Annonse

Gåsehudtendenser under Glommasvingens jubileumskonsert

Det er 20 år siden Kongsvinger Bymusikk og Sør-Odal Janitsjar slo seg sammen og ble til Glommasvingen Janitsjar. Lørdag var det storslagen feiring på Rådhusteatret i Kongsvinger, der over 250 korps- og musikkglade mennesker samlet seg for å feire hornmusikken i distriktet.

Fil 01.05.2017, 10.48.33
Thea Sørli Paulsrud, Dr. Bekken og Georg Reiss ga salen gåsehud med Glommasvingen med både jazz og sin versjon av James Bond-sangen «Skyfall». Foto: Venkah Gjermundsen.

Mange av medlemmene har vært med siden oppstarten i 1997, og leder Dagfinn Sve kan fortelle om mange flotte opplevelser med korpset gjennom to tiår.

– Å være med i korps er en herlig hobby som inkluderer alle. Her får man en følelse av å være med å skape noe, det åpner nye dører, og ikke minst får man så utrolig mange fine opplevelser med korpset som ramme, sier Dagfinn Sve, som er leder i Glommasvingen Janitsjar.

Han trekker også frem hvor viktig det er å ha et korps i lokalsamfunnet.

– Enhver kommune bør ha et korps, for uten korps mangler det noe i lokalsamfunnet. Derfor er vi glade for at vi nå får på plass rekrutteringen gjennom et nytt skolekorps i Kongsvinger. Det er flott at både kommunen og velvillige foreldre støtter opp om skolekorpset som nettopp har startet opp, fortsetter Sve.

Under lørdagens jubileumskonsert ble det bevist at hornmusikk passer godt sammen med både blues, jazz og pop.

Med seg på scenen hadde Glommasvingen nemlig med seg Dr. Bekken, Thea Sørli Paulsrud og Georg Reiss. I tillegg gjestet grensetilfellet Eda-Pelle jubileumsfeiringen, og showet ble sydd sammen av konferansier Lars Ovlien, som også selv bidro med sang og munnspill.

Per Thorbjørn Verket var den første dirigenten for Glommasvingen Janitsjar. I 1999 overtok Knut Harald Jensen, som gjennom 18 år har vært dirigent for korpset. Begge var i sving under lørdagens konsert, og tillegg trakterte Knut Harald fløyten på en utmerket måte.

Fil 01.05.2017, 19.36.40
Glommasvingen Janitsjar begeistret over 250 korpsvenner i salen under jubileumsforestillingen. Foto: Venkah Gjermundsen.

Blues, jazz og hornmusikk – fungerer det sammen? Ja, med Dr. Bekkens imponerende pianospill, Thea Sørli Paulsruds enorme stemmeprakt og Georg Reiss på saksofon skapte sammen med hornmusikken magiske øyeblikk med gåsehudtendenser.

Et par fantastiske jazznumre og en spennende versjon av James Bond-låten «Skyfall» skapte rungende jubel fra salen. Samspillet mellom Dr. Bekken, Thea og Georg fungerer perfekt, og med trøkket fra hornmusikken løfter Thea taket på Rådhusteatret med Glommasvingens versjon av «Skyfall».

Ikke rart at varaordfører Margrethe Haarr takket hjertelig for en flott innsats for byen og distriktet gjennom 20 år, og ikke minst for en strålende jubileumsforestilling.

SE GLIMT FRA JUBILEUMSFORESTILLINGEN HER: 

 

 

 

Facebook Comments