Annonse

Gratis konsert med sprudlende Blåsmasters på byscenen lørdag

For 27 år siden flyttet Wenche Tessem fra Kongsvinger til Stokholm. Førstkommende lørdag kommer hun «hjem» til byen, og varter opp med gratis konsert på byscenen med blåseorkesteret Blåsmasters fra Stockholm.

– Jeg begynte å spille i orkesteret dag jeg flyttet til Stockholm i 1990, og i år fyller Blåsmasters hele 40 år, forteller Wenche Tessem via Mitt Kongsvinger-gruppa.

Mens hun fortsatt bodde i Kongsvinger spilte hun i Kongsvinger skolemusikk og Bymusikken, som i dag heter Glommasvingen janitsjar.

Hun kan fortelle at det fargeglade orkesteret fra den svenske hovedstaden egentlig ble lagt på hylla for ti år siden, men savnet av felles spilleglede ble så stort at de reiser på turné annet hvert år.

19029276_10154915173509620_7153767413332018163_n
De fargerike og unike Blåsmasters fra Stockholm byr opp til gratis konsert på byscenen førstkommende lørdag kl 15. – Kom og få en god opplevelse! oppfordrer Wenche Tessem, opprinnelig fra Kongsvinger. Foto: privat

Senest for to år siden deltok de på Kieler Woche, og førstkommende mandag reiser de tilbake til Tyskland og spiller på Berliner Platz under den årlige musikkfestivalen.

Blåsmasters spiller en blanding av musikksjangre, og hun kan love at det ikke blir noe tradisjonelt blåseinstrument-show for de som måtte tro det.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse når jeg endelig får vise frem dette sprudlende orkesteret i hjembyen min. Jeg håper at veldig mange tar turen ned til byscenen i Kongsvinger på lørdag kl 15, eller på Sigernessjøen Camping kl 18, sier hun.

 

Facebook Comments