Annonse

Gunnar Staalesen bokbades på Bastian

Førstkommende torsdag blir det «kriminelt» besøk i byen når krimforfatter Gunnar Staalesen skal bokbades på Bastian.

Det er 40 år siden Gunnar Staalesen skrev den første romanen om Varg Veum, «Bukken til havresekken», og i løpet av disse fire tiårene har det blitt hele 18 romaner, 2 novellesamlinger, 12 filmer, 7 tegneseriealbum, radioteater, teateroppsetning og en statue av Varg Veum.

staalesen
Gunnar Staalsen bokbades av Øivind Roos på Bastian torsdag.

Lang merittliste

I høst utkom «Storesøster», den har fått strålende kritikker og suste rett inn på bestselgerlistene.

Bøkene om Varg Veum er hittil oversatt til 17 språk, og i høst ble det inngått en avtale med Shanghai Translation Publishing House om at «Dødens drabanter» skal utgis på kinesisk.

Gunnar Staalesen mestrer flere sjangere enn krimfortellingen, som blant annet 1900-trilogien. Han har også  skrevet tre eventyrromaner for barn og ungdom, samt  flere skuespill.

Det er bokbader Øivind Roos som tar for seg Staalesens forfatterskap, som han forøvrig har mottatt en rekke priser og utmerkelser for.

Både bokbad og fotball

– Bokbadet starter kl 18 på torsdag, så her er det mulig å få med seg et spennende bokbad før man eventuelt får med seg en spennende semifinale i fotball, sier Lillian Johnsen på Bastian.

Hun kan fortelle at Varg Veums fiskesuppe selvsagt står på menyen på torsdag, og at det splitter nye Varg Veum bayer, som ble behørig lansert på privatdetektivens bursdag 15. oktober på 5i2 bar i Bergen, også er mulig å få tak i.

Gunnar Staalesen signerer bøker på Norli på Kongssenteret mellom kl 16-17 på torsdag.

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *