Annonse

Kongsfesten blir til tre dagers festival

Festgeneral Stian Fossum er i full gang med å planlegge Kongsfesten neste år, og allerede etter første prøve utvider han konseptet, og arrangerer en festival over tre dager på flere scener i månedsskiftet juni-juli. 

Kongsfesten blir til en tre dagers festival neste år, og det vil bli flere scener i byen. Her fra Kongsfesten ved byscenen i år. Foto: Irén Carlstrøm.

– Jeg er fornøyd med Kongsfesten i år, men jeg ser at det eneste vi kanskje gjorde litt feil, var å satse en millimeter for smalt. At Susanne Sundfør har en CV som ser sånn og slik ut, betyr ikke at det automatisk gjelder for vårt publikum, forteller Fossum, som allikevel mener det var en klok booking.

SE BILDER FRA TV KONGSVINGER PÅ KONGSFESTEN I ÅR HER.

– Det hjelper oss å bygge den identiteten vi er ute etter, og så justerer vi litt på det til neste år, selvsagt uten å bli helt Momarken, fortsetter han.

Ber folk om tips

I disse dager har han spurt folk på samfunns- og debattgruppa Mitt Kongsvinger på Facebook om hva de vil ha av musikk på Kongsfesten neste år, og av svarene å dømme er musikksmaken mildt sagt sprikende.

– Vi kan jo røpe at vi allerede har gått i dialog med flere av de som er spilt inn i tilbakemeldingene, og selv om dette ikke gjelder de store kanonene, så betyr det at vi tar innspillene seriøst, og hører på folk, sier han.

Han legger imidlertid til at han også bruker andre kanaler for å nå ut til et yngre publikum, som han mistenker ikke engasjerer seg i denne gruppa.

Vil ha med utestedene

Nytt av året blir en egen klubbdag på torsdag, der han drar med utstedene under Kongsfesten-paraplyen, og han jobber også med en liten teltcamp til en rimelig penge.

– Ja, vi håper på litt flere tilreisende neste år, og oppfordrer også overnattingsstedene å være tidlig ute med å tilby gjester en god pakkepris, sier Fossum.

Om ikke altfor lang tid legges salg av rabatterte festivalpass ut, som vil være tilgjengelige frem til nyttår.

– Når regner du med å ha de første navnene klare?

– Vi satser på å kunne slippe noen navn i løpet av et par uker, så det er om å gjøre å være klar nå om du er festivaldeltaker, frivillig eller sponsor, avslutter en offensiv festivalsjef.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *