Annonse

Korpsfolket: – Møt opp på uformell åpen skolekorpskveld på torsdag

Etter hver 17.mai kommer temaet om skolekorps i Kongsvinger opp. I fjor utfordret Harald Moen, ihuga korpsentusiast og en stor ressurs i Norges Musikkops Forbund, Mittkongsvinger.no om å løfte frem temaet. Etter flere henvendelser til ulike aktører var tilbakemeldingene at det bør være mulig å få til med vilje og innsats.

Les artikkelen her: Er vi nærmere et skolekorps i Kongsvinger?

Siden da har mange ildsjeler innen korpsmiljøet i distriktet jobbet iherdig for å legge til rette for at Kongsvinger skal få et skolekorps igjen.

– Vi har nå fått bekreftet fra Kongsvinger kommune at dersom barn og unge i Kongsvinger er interessert i å bli med i et skolekorps, så skal de sørge for å få på plass instrumenter, forteller Dagfinn Sve i Glommasvingen Janitsjar.

Han er en av dem som har jobbet i kulissene i høst og vinter for å forberede til å etablere et skolekorps i Kongsvinger igjen.

Sammen med Nord-Odal hornmusikk og vokalisten i Return, Knut Erik Østgård, inviterte Glommasvingen Janitsjar til gratis konsert i oktober i fjor for at flere unge skulle få oppleve musikk-korps-gleden.

Les artikkelen her: Tar grep for nytt skolekorps og inviterer til gratis konsert for barn

Nå har de kommet enda lenger i arbeidet, og førstkommende torsdag kl 18-20 inviterer de alle interesserte foreldre og barn til en uformell åpen korpskveld på Scene U.

– Korps er utrolig gøy!

fil-07-01-2017-17-07-46
Kristine Skotterud Moen og Sigurd Skyrud er med i Nord-Odal skolekorps, som teller rundt 60 medlemmer. – Det er kjempesosialt og moro, og alle føler at man mestrer, sier de. Foto: Irén Carlstrøm.

Kristine Skotterud Moen og Sigurd Skyrud i skolekorpset i Nord-Odal oppfordrer barn og unge i Kongsvinger til å bli med i korps.

– Hvorfor synes dere det er morsomt å være med i skolekorps?

– Det er fint at alle kan delta på sitt nivå og ha en mestringsfølelse. Dessuten er det sosialt og gøy, forteller Kristine.

I Nord-Odal er det rundt 60 personer med i skolekorpset, og både Sigurd og Kristine mener noe av grunnen til det store engasjement i kommunen er at det er mange ildsjeler som bidrar, det er et godt styre og det er lagt til rette for at barn kan prøve ut instrumenter fra 4.klasse.

– Vi har korpspatrulje der man spiller noen uker før man kan bli med som aspirant. Dermed får vi prøve uten at det blir så alvorlig, forklarer Sigurd og Kristine.

fil-07-01-2017-17-11-58
Det er en entusiastisk gjeng som møter Mittkongsvinger.no ved Scene U for å invitere unge og foreldre til åpen kveld førstkommende torsdag kl 18-20. Korps er gøy! sier representantene fra korpsmiljøet i regionen. Foto: Irén Carlstrøm

Mange støttespillere

Da Mittkongsvinger.no møter en engasjert gjeng  ved Scene U, er det bred enighet om at historie er historie, og at vi nå skal se fremover.

– Timingen er riktig nå, og vi har tro på at det blir stadig flere som ønsker å bli med i korps. Her kan alle utfolde seg, og fokus er samspill og det sosiale, forteller Harald Moen, og mener bestemt at en by som Kongsvinger bør ha et skolekorps.

Han understreker at det er mange støttespillere i miljøet som vil hjelpe til og legge til rette både fra Norges Musikkorps Forbund, fra Kongsvinger kommune med Kulturskolen, og ikke minst ressurser fra de andre korpsene i distriktet, Glommasvingen Janitsjar, Brandval skolekorps og Veterankorpset.

– Ta med venner og foreldre

Laila Sidselrud Fodnes er en av ildsjelene som gjerne bidrar inn i et skolekorps, og oppfordrer alle barn som synes det høres interessant ut med et skolekorps å komme på det åpne møtet førstkommende torsdag.

– Det er bare å dra med seg venner og foreldre og ta turen til Scene U på torsdag. Vi håper å kunne samle rundt 15-20 barn, og tror at det er mulig å få til dette nå når det er så mange som jobber mot samme mål, sier hun.

Dagfinn Sve og Harald Moen lover å bidra med gode råd, innsats og kunnskap, og sier at Kongsvinger nå har en fantastisk mulighet til å stable på beina et skolekorps som man hadde i byen for flere tiår siden.

fil-07-01-2017-17-08-37
– Vi er mange som vil bidra for å stable et skolekorps på beina. Nå må barn og foreldre kjenne sin besøkelsestid, oppfordrer Dagfinn Sve (t.v) og Harald Moen. Foto: Irén Carlstrøm.

Åpent og uforpliktende

– Alt er mulig å få til, så nå er det opp til folk i byen å møte opp i hopetall på torsdag. Husk at det ikke er forpliktende, men at alle som er litt nysgjerrige og lurer på hva det går ut på, stikker innom Scene U mellom kl 18-20 på torsdag, sier Harald Moen med stor innlevelse.

– Her kan man se på ulike instrumenter, og vi vil være folk fra ulike korps og fra kulturskolen til stede. Vi oppfordrer folk til å  bruke denne muligheten. Korps handler om at alle får delta, alle føler mestring, og det er sosialt og moro, avslutter Dagfinn Sve, som snakker av lang erfaring.

 

 

 

Facebook Comments