Annonse

Magisk stemning på Sofar-konsert

Mitt Kongsvinger omtalte Sofar Sounds allerede 27.mars, før det verdensomspennende og litt spesielle konsert-konseptet skulle presenteres i Kongsvinger for første gang. Den første konserten ble en suksess, og nå på fredag ble den andre Sofar Sounds-konserten holdt i Crossfit Midgards lokaler på Rasta.
– Det ble en utrolig fin kveld med flotte artister, herlig publikum, og en magisk stemning, sier Michael Olsson, som er City leader for Sofar Sounds Kongsvinger.
Sammen med Martin Høgberget, Mari Johansen og Joachim Olsson utgjør de det faste teamet som gjør all planlegging, booking og gjennomføring av Sofar Sounds-konsertene i Kongsvinger.
– Utrolig dyktige artister!
Og artistene på fredag var Tommy Kristiansen, som blant annet spiller fast i bandet til Kurt Nilsen. Kristiansen er forholdsvis ny som soloartist, og ga ut album i mars.
Maiken Sundby er låtskriver og vokalist i Of Embla, og spilte solo på fredag. Bandet ga ut ny EP – R i april. Bandet har tidligere spilt på Sofar-konserter i London og Oslo.
– Maiken Sundby har en nydelig stemme, og på konserten på fredag hadde hun med seg Line Syverinsen på en fantastisk acapella, sier Michael Olsson.
sofar1Siste band ut under Sofar-konserten på fredag var Annie & the Circus, som bidro med en enormt positiv energi og løftet stemningen til taket på slutten.
Sirkuset er Annie Woodward som vokalist, sammen med Natalia, Ola, Mathilde og Alex. Musikken er en
blanding av folk, punk, rock, jazz, blues og reggae (!), og jobber mot å slippe en EP til høsten.
Trenger flere frivillig
Sofar-konsertene baserer seg på frivillighet. Man må søke
om å få være med som publikum til konsertene, som holdes i ulike lånte lokaler, hjem og andre spesielle steder, der musikken er i fokus.
– Vi er foreløpig et team på fire i Kongsvinger, men trenger flere gode hjelpere som kan være med å rigge, ta bilder, skru lys eller som har lokaler til oss, sier Olsson.
sofar2
Foreløpig er det den engasjerte Bengt Olsson som har stilt opp som både riggehjelp, utlån av utstyr, og han har fungert som lydmann. Nå håper nå at flere frivillige har lyst til å bidra for å videreutvikle konseptet, som har blitt veldig godt tatt i mot i byen, og oppfordrer folk til å kontakte dem.
Neste Sofar Sounds Kongsvinger-konsert er 10.juni, og allerede nå har folk begynte å søke om å få være med, avslutter Michael Olsson, som naturlig nok ikke kan røpe verken lokale eller artister på forhånd. Det er hemmelig inntil dagen før konserten, og kun de som får plass på konserten får vite om det på forhånd.

 

Facebook Comments