Annonse

Skaper magisk show på Kongsvinger Festning

Som kanskje noen allerede har fått med seg er en viss Jacques Trouillfou med sin omreisende sigøynertrupp på vei fra Paris til Kongsvinger, og førstkommende fredag skal de skape magi med underholdning, show, fest og sang i byen til showet Kongsvinger7oktober.no. Mittkongsvinger.no har fått en prat med Jacques i dag for å høre mer om hva han bringer med seg til torgs til helgen.

– Bonjour! sier en opplagt Jacques på telefon, og forteller gladelig om showet han og gjengen hans skal gi Kongsvinger-folket på fredag.

Lover et show man ikke har sett maken til i byen

– Hvem er denne mystiske Jacques Trouillfou og hva kan vi forvente av deg og truppen din som inntar byen på fredag?

– Jeg – selveste Jacques Trouillfou – er en fjern slektning av sigøynerkongen vi ble kjent med i Ringeren av Notre dame, og sigøynertruppen min har jøglet og laget show i gatene i Paris i generasjoner. Vi kommer til mystiske Kongsvinger som ligger i skogen i hjertet av Skandinavia for å skape et show dere aldri har opplevd maken til i byen, forteller Trouillfou med sin karakteristiske fransk-norske aksent.

show
Jacque Troillefou – alias Glenn Luibregts – og hans omreisende trupp kommer til Kongsvinger for å gi folket et show de ikke har sett maken til i byen. Foto: Kongsvinger7oktober.no

– Hvor skal du og truppen din holde showet?

– Vi har innlosjert oss på det nærmeste du kommer Paris’ undergrunn i Kongsvinger, nemlig Kongsvinger Festning! Vi jobber i skrivende stund med å pynte opp festningen til fest byen aldri har sett maken til, forteller sigøynerkongen.

– Men hvorfor kommer dere helt fra Paris til Kongsvinger?

– Oui – jeg har fått nyss om at det er noen gode musikere der oppe som også skal spille i Kongsvinger, og de ønsker vi å bli kjent med og lage et magisk show sammen med, fortsetter han.

13913902_1054878037911492_7471322934053697800_o-2
Gutta i El Petite Mort kommer med sin «blues the old fashion way» til showet. Foto: Renate Bekkestad.

Og musikerne han sikter til er Il Brutto og La Petite Mort, som skal holde forrykende konserter denne kvelden.

Il Brutto er et surferockeband som begynte for et par år siden, og består av Vedran Mandic fra Auli, Thomas Høgda fra Årnes, Eirik Lindgård Jenssen fra Tromsø og Glenn Luibregts fra Kongsvinger.

Glenn Luibregts – alias Jacques Trouillfou – tar med seg mange gode venner når de inviterer til en blanding av sang og musikk show og underholdning de lover ingen har sett maken til i Kongsvinger, og han håper mange vil komme til en kulturopplevelse litt utenom det vanlige. 

Glenn har gått på Musikkteaterhøyskoen, og har en bachelor i musikk og teater. Han har deltatt i mange show, eventer og foresillinger, som blant annet Hakkebakkeskogen på Christiania Teater og Herli Lnad i Kristiansand. Til daglig jobber han som showartist på Color Fantasy.

På flyttefot tilbake til Kongsvinger?

– Noen har hvisket meg i øret at du også vurderer å gå i land og flytte tilbake til Kongsvinger, Glenn?

– Ja, jeg ser hjemover, og synes det hadde vært spennende å bidra til å utvikle kulturtilbudet i hjemtraktene. På båten har jeg truffet mange spennende artister fra flere land, det utveksles mange gode erfaringer fra andre musikkteatermiljøer, og vi jobber hardt, forteller han. 

Han mener at et viktig å utfordre og skape nye kulturelle temaer, og ikke bare gjøre det som er «safe».

– Rundt omkring, og spesielt på båten, stilles det store krav til kvalitet. Vi øver veldig mye og effektivt, og vi er vant til å få med oss folk på laget og pushe det fremover, fortsetter Glenn.

Ønsker å bidra til å nye kulturuttrykk

14409911_128773017582993_5391812960720012163_o
Det er en gjennomført markedsføring av showet på fredag. Slik så det ut da gruppen markedsførte showet under marken i Kongsvinger forrige helg. Foto: Kongsvinger7oktober.no.

Han mener det er viktig å bidra til at de unge skal begynne å snuse på kultur, og at de gjerne må være med å stille litt krav til både utøvere og de involverte og drive kulturuttrykk fremover.

– Vi må utfordre litt og tørre å skape noe nytt, og ikke minst er det viktig at folk har lyst til å være med på dugnaden og støtter opp, sier Glenn.

Og det første han skal bidra med til Kongsvinger-samfunnet er et forrykende show som Jacques Trouillfou, lederen for sin sigøynertrupp, og håper at folket i byen kommer for å være med på en minnerik showkveld i byen.

– Vi gleder oss til å komme til Kongsvinger – bienvenue – velkommen ! avslutter Jacque entusiastisk.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *