Annonse

Roar Engelberg spiller på Festningen onsdag

Onsdag kveld kl 19.30 holder panfløytist Roar Engelberg konsert i Arsenalet på Kongsvinger festning. Han spiller fra sitt store repertoar, som han har opparbeidet opp i gjennom årene i samarbeid med utallige musikere av alle slag, fra mange ulike kulturer og musikalske stilarter.
engelberg
Roar Engelberg inviterer til stemningsfylt panfløyte-konsert i Arsenalet på Festningen onsdag kl 19.30. Foto: privat
– Det har vært salmer med Sondre Bratland og Iver Kleive, folkemusikk med utøvere fra panfløytas mange kulturland og klassisk musikk med instrumentalister på internasjonalt nivå, som Stein-Erik Olsen, professor i klassisk gitar ved Griegakademiet i Bergen, forteller Engelberg.

Denne gangen står Roar Engelberg alene på scenen, men likevel backet opp av fyldig orkestralt akkompagnement, som han selv har skapt og arrangert på forhånd.

– Det blir en mangfoldig konsert med mange musikalske uttrykk og stemninger, egne komposisjoner, folkemusikk fra panfløytas mange hjemland, vakre keltiske melodier, klassiske perler og kjente viser og låter som de fleste vil kjenne igjen, sier han, og fortsetter: 


– Konserten blir som en reise gjennom skiftende musikalske landskaper der stemningene vekker til liv et bredt spekter av følelser. Det blir en trivelig konsert med kjente toner og eksotisk, musikalsk krydder, og vi ønsker velkommen til en trivelig og stemningsfull konsert i de unike lokalene på Festningen – på årets lengste dag, avslutter Roar Engelberg.

Biografi:
Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen.
Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist.
Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument.
Han har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk,
tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.
I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten, hvor han fikk høyeste oppnåelige karakter.
Han har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV- opptredener og har gitt ut 17 soloalbum.

Facebook Comments