Annonse

Russerevy: Sjekk inn hos russen på «Festningshotellet»

I følge russen kan alt kan skje når de tar over Festningshotellet under årets russervy, og litt av hvert skjedde også da Mittkongsvinger.no var innom øvingene mandag kveld. Men under premieren torsdag er russen helt klare og lover 5-stjerners underholdning i Rådhusteatret.

Revysjef Tina Berg Thorstensen kan fortelle at det har vært en krevende oppgave å ha ansvar for revyen, men at det likevel har vært en veldig spennende og givende periode.

– Det er utrolig mye å tenke på og ha kontroll på, men nå gleder vi oss til å åpne dørene på torsdag og gi våre «gjester» en fin opplevelse, forteller hun.

Fil 28.03.2017, 18.08.55
Revysjef Tina Berg Thorstensen (t.v), tekst- og PR-ansvarlig Helena Jensby og resten av russegjengen ser frem til å invitere gjester fra nær og fjern når de overtar Festningshotellet under årets russerevy. Foto: Irén Carlstrøm

Har jobbet et helt år

Helena Jensby har vært tekstansvarlig, og jobber også med blant annet PR i årets russervy.

– Vi begynte å skrive sketsjer allerede for ett års tid siden, og jeg har jobbet mye med det siden i fjor sommer. Mange av tekstene har vært klare lenge, og det vanskelige er selvsagt å finne gode punch-lines, sier Helena.

Når russen nå åpner dørene til sitt hotell for både lokale og langveisfarende gjester, må de finne ut hvordan de skal få det til å gå rundt. Hotellet er en rød tråd, men russen følger også med på saker som skjer i lokalsamfunnet og internasjonalt.

Med skråblikk på lokale og internasjonale temaer

Fil 28.03.2017, 17.59.31
Ulvens syn i ulvesaken er også et aktuelt tema under årets russerevy. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi skal på Jordbærmusfestival med Aune Sand, vi skal besøke Montebello Camping og vi får også ulvens syn på ulvedebatten, forteller Helena.

Mittkongsvinger er også med i årets revy, når det innkalles til årsmøte. Om det er nettavisen eller Facebook-gruppa det rettes et skråblikk mot vites ikke, men russen lvoer at det garantert blir underholdende.

Og når russen går internasjonalt, hva er vel mer relevant enn å hente inn den amerikanske presidenten? Donald Trump kommer for å gjøre Kongsvinger «great again».

Flere gode hjelpere

Kostyme- og rekvisitaansvarlige for årets russerevy er Emma Ellinghaugen, Vilde Hamletsen og Sara Nilsson.

Dansere, skuespillere, musikere og alle scenearbeidere teller 65 i tallet, og kommer fra både  Øvrebyen og Sentrum videregående skoler, og fra Skarnes videregående skole.

– Bandet er fra musikklinja på Skarnes videregående, og de gjør en kjempefin jobb, sier revysjef Tina.

Også i år får russen veldig god hjelp av isntruktør Sten Bjørge Skaslien Hansrud. Sten Bjørge er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har bred erfaring fra alt fra Oslo Nye Teater til revyer og reklame- og kortfilmer. I tillegg er han også instruktør for barn og unge, og holder også i trådene i årets russerevy.

I tillegg er Tone Fredheim med som sanginstuktør, mens Fredrik Petrov hjelper til med dansenummerne.

– Nå håper vi at mange sjekker inn sammen med oss når vi tar over Festningshotellet for noen dager. Velkommen skal dere være, avslutter Tina Berg Thorstensen og Helena Jensby. 

FORESTILLINGER
30. mars kl. 19:00
31. mars kl. 19:00
1. april kl. 15:00 og kl. 19:00

Billetter kan bestilles på  http://radhusteatret.no/kulturprogram/article1309878.ece#alledager
Billetter kan også bestilles gjennom Servicetorget Kongsvinger (tlf: 62 87 40 00) eller kinokiosken i Rådhus-Teatret (Tlf: 62 87 40 69).

Facebook Comments