Annonse

Ularm tar verdenshavet til Byparkens vannspeil

Havet finner veien til Kongsvinger og vannspeilet i Byparken når Martin Høgberget setter opp årets Ularm-forestilling 18.august. Fra fjoråets sirkustema går ferden nå til de syv verdenshav, og der, ved «hav-vannspeilets» ende, ligger fiskelandsbyen som skal fylles av 25 kreative kulturaktører fra hele fylket.

– Jeg har alltid drømt om å bruke vannspeilet til å sette opp et teaterstykke. I år er temaet vann og hav, og jeg tror vi skal få til en spennende forestilling som ungdommene skal jobbe med hele uka, sier den unge, kreative kulturaktøren, som selv er både produsent og utøver i ulike sammenheng.

Fil 31.07.2017, 20.56.51
Ularm tar verdenshavet til Kongsvinger og vannspeilet ved Byparken når Martin Høgberget inviterer til Ularm-forestilling 18.august kl 19. – Vi skal lage en fiskelandsby, og ungdommen er med på å lage og presentere forestillingen, sier den kreative kulturarrangøren.

Han har nettopp gjennomført en meget vellykket Høgt over Lia-festival, og ikke før har de fått pakket ned instrumenter fra taket, før han planlegger de siste detaljene rundt årets Ularm-arrangement.

Kreativ camp for ungdom fra hele fylket

– Ungdommene kommer til Kongsvinger søndag kveld. Noen bor i Kongsvinger, men de fleste kommer fra andre steder i fylket. Søndag kveld går med til å bli kjent og begynne å drodle over temaet. I år er det sjette gangen vi har Ularm-camp, så ungdommene camper sammen hele uka, forteller han.

Han henter inn profesjonelle instruktører som har noen gitte rammen, og deler av historien som skal skapes av ungdommene er bestemt på forhånd. De har også forberedt karakterer og scener, men det er ungdommene som skal skrive og lage forestillingen som fremføres ved slutten av uka.

– Det kommer ungdommer mellom 13-22 år, både gutter og jenter, og de har workshop, skaper historien og lager forestillingen, forteller Martin.

Internasjonale og nasjonale artister

I fjor inviterte de to artister fra England til konsert-kvelden lørdag, og Ularm henter også inn en musiker fra UK i år.

– I år kommer Dan Allen, som spiller i bandet Ducking Punches, som spiller rockpunk. Han har konsert lørdag kveld, men vi begynner i parken allerede klokka 12, da det blir konserter med unge, lokale artister, det blir grilling og marked, sier han.

I tillegg spiller det Elverumsbaserte bandet Ludvig Moon, Singled Out, og konsertkvelden i teltet foran biblioteket avsluttes med Vilde Andreassen og Full Pupp, og i følge Høgberget har Vilde en stemme som ville gjort selveste Janis Joplin sjalu.

Gratis og åpent for alle

Han minner om at både forestilling, konserter og alle aktiviteter under Ularm er gratis, og det åpent for absolutt alle – små som store.

– Alle kan komme, og vi organiserer det ved at det er legitimasjonsplikt ved baren. Vi får noen herlige kulturdager nå i august også, med Byfesten på torsdag og Ularm på fredag og lørdag. Fredag kveld spiller også VM-trosserne på Bastian, før Dan Allen også gir en gratis konsert på Bastian senere fredag kveld. Og jeg oppfordrer alle til å komme på gratis arrangementene på Ularm, avslutter Martin Høgberget, som er i ferd med å gi byen en helt ny og spennende kulturdimensjon.

Hør hva Martin Høgberget forteller om årets Ularm-arrangement. 

Facebook Comments