Annonse

Urban Garasjefestival på Brandval

Det er kanskje ikke så lett å koble rå, urban garasjekultur fra bakgatene i Liverpool med garasjen i den gamle treullfabrikken på Brandval, men når det er sagt er koblingen mellom en litt skitten, rå og oljete garasje med ganske så urbane kulturinntrykk kanskje nettopp det som gjør Garasjefestivalen litt hipt og trendy.

garasje
Hallgjerd Lind og Paul-Inge Tønseth inviterer til Garasjefestival i røffe lokaler på Brandval.

Festivalen gjennomføres som sagt i bygningene som står igjen etter gamle Brandval treullfabrikk, som ble etablert i 1936. Festivalen ønsker å gi nytt liv til denne glemte delen av norsk industrihistorie.

Mittkongsvinger.no møtte primus motor Paul Inge Tønseth og medarrangør i Brandval Utvikling, Hallgjerd Lind i garasjen i dag. I realiteten er det bygningene som står igjen etter den gamle fabrikken Brandval treullfabrikk, som startet i 1936. De gir nå nytt liv til den glemte delen av norsk industrihistorie, og skal i tre dager til ende gi folk fra fjern og nær varierte kulturopplevelser.

garasje1
Mye arbeid gjenstår før kulturaktørene kan rykke inn i garasjen.

– Vi starter med gratis vernissage med Finn Fellinis bilder torsdag kl 19, og så blir det Gand og Crister Westlund og Ola Welo med Glåmdal Storband, forteller Paul-Inge Tønseth.

Gand er duoen som består av Pernille Skjelbred og Peder Kolsung. Peder er vokst opp i Kognsvinger, og studerer musikk ved Griegakademiet i Bergen.

I løpet av de neste dagene blir det både musikk, bilder, poesi og bokbad – eller «oljebad», som Paul Inge korrigerer det til, med referanse til lokalitetene.

Fredag står Simen Stensbøl, Jester og Wolverine og The Brandies på programmet. Sistnevnte band spiller 50- og 60-talls rock ‘n’ roll, og er innen sjangre som rock, blues og country, også med egne låter.

Jester stiller ikke med Gatas Parlament denne kvelden, men med Wolverine. Ikke nok med det, men de planlegger opptak av Wolverines nye video på Garasjefestivalen.

– Hensikten med festivalen er ikke nødvendigvis å nå så bredt ut til alle, men vi har mange spennende kunstnere og utøverne som markerer seg på en ny og kreativ måte, og som tar vare på sitt særpreg, sier Tønseth.

Det er mye arbeid som gjenstår før de kan ønske artister og publikum velkommen på torsdag, men været er de ikke bekymret for. Det settes nemlig opp telt utenfor garasjen, der det også er servering. Tønseth var litt mer bekymret for akustikken i lokalet, men regner med en god løsning når den urbane garasjefestivalen på landet åpner på torsdag.

Hør hva Tønseth og Lind forteller om Garasjefestivalen her:

 

Facebook Comments