Annonse

Ahlen Pizza tilbake i gjennomført stil

Mange av oss som bodde i Kongsvinger på 80-tallet har et godt forhold til Ahlen Pizza. I bygningen der Kongssenteret står nå, smakte mange i Kongsvinger pizza for første gang, og på en måte har «Ahlen kommet hjem» nå når Ahmed Bader og Selim Safi åpner pizzarestaurant i Kongssenteret i dag.
ahlen
 

– Vi har faktisk den gamle pizzaoppskriften, så vi håper at folk i Kongsvinger vil like både pizzaen og andre retter vi har på menyen, forteller en travel Bader da folk sto i kø ved åpningen kl 11 i dag.

Bader driver også Ahlen Pizza på Skarnes, og har vært i bransjen i nesten 15 år. Da han fikk muligheten til å starte opp i Kongssenteret, så han et stort potensial, og slo til.

Fokus på konsept og interiør

Bader har leid inn ariktekt Istogu, og gitt ham frie tøyler når det gjelder konsept, design og gjennomføring av interiøet i restauranten.

– Kan du fortelle litt hva du har fokusert på når du har designet interiøret?

– Vi har ønsket å gjøre det varmt, lyst og koselig med naturlige produkter som eik og stein, kombinert med kontraster som sort tak og sorte stålrammer, der vi skal sette inn bilder av gamle Kongsvinger fra 18- og 1900 tallet, forteller Istogu.

Han sier at han ønsker å skape en hyggelig atmosfære slik at folk går ut i Kongsvinger enda oftere, og at han ønsker å skape Kongsvingers sjel.

– Er det mye dyrere å leie inn deg som arkitekt til å lage og gjennomøføre design på en restaurant enn å gjøre det selv?

– Når vi får 100% ansvar for både design, innkjøp og produksjon gjør vi mange spesialtilpassede løsninger, så det blir ofte rimeligere enn å kjøpe produkter fra en ordinær leverandør. Vi har gode kontakter og vet hvordan vi skal tilpasse det til konseptet og ønsket design, sier Istogu.

Istogu har også designet flere hus i Kongsvinger, og kan fortelle at han nå får flere oppdrag i Oslo-området basert på referanser fra Kongsvinger, og nå kan han også legge to restauranter til listen over interiørdesign han har laget konseptet for.

Så er det opp til Ahlen Pizza å levere sine gode, velkjente pizzaer, og for folk i Kongsvinger-distriktet kjenne sin besøkelsestid. Basert på atmosfære og duft fra pizzaovnen på åpningsdagen virker det veldig lovende.

Facebook Comments