Annonse

Alarmfirma etablerer avdeling i Kongsvinger

Med tre nyansatte i Kongsvinger satser det Elverumsbaserte firmaet Norsk Alarmsikring AS på at enda flere privatpersoner og bedrifter i Kongsvingerregionen skal sikre sine boliger og bygg med alarmsystemet Verisure.

Den nytilsatte lederen i Verisure i Kongsvinger, Kjell Ivar Sormerud, har tidligere jobbet med salg av alarmer i et annet firma, og sammen med Andreas Stensø og Morten Mørch, er han klar til å bokstavelig talt banke på dørene i distriktet med tilbud om alarmløsninger.

– Vi startet opp i januar, og har kontorlokaler i lokalene som for mange år siden huset postkonoret vis-a-vis Bunnpris på Rasta. Men vi er mest i farta og banker på dører og har stands rundt omkring, forteller han.

Verisure1
Kjell Ivar Sormerud (t.v), Morten Mørch og Andreas Stensø holder til i lokalene som tidligere huset postkontoret ved rundkjøringen på Rasta, men er stort sett ute og banker dører og har stands for å selge alarmer. Foto: Irén Carlstrøm.

– Hvordan reagerer folk når dere står på døra og vil selge alarmer?

– Noen blir litt overrasket, for de har kanskje ikke tenkt på om de skal anskaffe seg alarm, men når vi får forklart hvilke muligheter som ligger i å sikre hjemmet sitt, er det mange som er interessert, sier Andreas Stensø, som også tidligere har jobbet med salg av alarmer.

Ellers kan de fortelle at de også gjør avtaler om å komme hjem til folk for å foreta en gratis befaring.

– Alarm redder folk og verdier

– Hva er folk mest opptatt av når dere snakker om alarmløsninger?

– Stadig flere forstår at det å ha alarm ikke bare handler om å redde huset ved for eksempel brann. Det er også viktig å prioritere å få folk ut av huset ved behov, sier Sormerud.

– Hvordan da?

– Våre tale- og lyttefunksjoner og SOS-løsning innebærer at vi raskt er i kontakt med boligen og kan snakke med folk og få oversikt over en situasjon, fortsetter han.

– I hvilke situasjoner bruker man SOS-funksjonen?

– Det kan være noe så enkelt som at en voksen person faller i hjemmet og skader seg. Dersom man har små barn som ikke har tilgang på mobiltelefon, kan man i stedet benytte SOS-knappen på alarmen, og man er umiddelbart i kontakt med alarmsentralen, kan Sormerud fortelle. 

Han mener også at folk som bor på landsbygda foreløpig oftere ser behovet for alarm på grunn av avstander til nabo, og gjerne blant enslige.

Verisure
De tre alarmselgerne selger løsninger for både privatmarkedet og til næringslivet. – Vi tror det er nyttig å ha en lokal avdeling i regionen som skaper nærhet, sier Kjell Ivar Sormerud (t.v), Morten Mørch og Andreas Stensø (foran). Foto: Irén Carlstrøm

Virker preventivt

– Får folk bruk for alarmen sin?

– Den preventive effekten er selvsagt veldig viktig. 99% av kundene opplever aldri innbrudd, og det har nok noe med at de ser at boligen har alarm. Dersom innbruddstyver likevel skulle prøve seg, vil de uansett ikke fortsette å jobbe når sirenen utløses, mener Sormerud.

– Hva er målet deres for avdelingen i Kongsvinger?

– Med lokalt kontor håper vi å bli godt kjent i området, og vi har som mål å bli den foretrukne leverandøren på næring. Vi mener det er en fordel at vi er en lokal aktør her, og at folk skal få en fast person å forholde seg til, sier Sormerud.

Og at de tre alarmselgerne får mye å gjøre er det liten tvil om. I tillegg til å dekke hele Kongsvingerregionen skal de også geografisk jobbe mot Nes og Eidsvoll, så dagene blir lange.

– Vi føler vi selger et viktig produkt som er med på å redde liv og verdier, så motivasjonen er på topp, avslutter de entusiastisk.

 

Facebook Comments