Annonse

Åpent møte om næringsutvikling i regionen

Mittkongsvinger.no har gjennom flere artikler den siste tiden skrevet om aktiviteter knyttet til både Høgskolesenteret i Kongsvinger, K+ og Hedmark Kunnskapspark, som jobber med kompetanse og næringsutvikling i Kongsvingerregionen.

lise
Regionrådsleder Lise Selnes skal sammen med prosjektleder Lars Gillund presentere status og veien videre under åpent møte torsdag. Foto: Arkiv/Mittkongsvinger.no

Nå inviterer Byregionprosjektet til et åpent møte der regionrådsleder og ordfører i Nord-Odal kommune, Lise Selnes (AP) skal sammen med prosjektleder Lars Gillund oppsummere hva som er blitt gjort i prosjektet og veien videre.

I forbindelse med Nasjonal Transportplan (NTP), har K+ vært aktive med å engasjere seg nasjonalt gjennom et samarbeid med næringslivet helt opp til Nord-Norge med det de kaller godspakke Innlandet. Ynge Andreassen i K+ orienterer om mulighetene fremover, og hvilke analyser som er blitt gjort hittil.

Ordfører Sjur Strand (AP) i Kongsvinger sa til Mittkongsvinger.no for en kort tid siden at etableringen av Nordisk Massivtre AS på SIVA er starten på en ny æra. Ordfører i Eidskog, Kamilla Thue (AP), sa også at det er viktig for kommunene i regionen å legge til rette for næringsutvikling.

Nå legges det opp til en arealstrategi for hele Kongsvingerregionen, og Ingunn B. Moss i Sør-Odal kommune og Marit Langslet presenterer planen i det åpne møtet på onsdag.

vegard
Vegard Herlyng i Høgskolesenteret snakker om kompetansebehovet i regionen fremover. Bildet er fra den offisielle åpningen av Høgskolebygget i fjor. Foto: Arkiv/Mittkongsvinger.no.

Vegard Herlyng i Høgskolesenteret snakker om hvordan kompetansen i regionen skal styrkes, mens næringssjef i Nord-Odal kommune, Eva Snare, presenterer den nye nettsiden for Kongsvingerregionen, som skal vise mulighetene for næringslivet.

Møtet går av stabelen i auditoriet i Sentrum videregående skole torsdag kl 16.30-19.00.

 

 

Facebook Comments