Annonse

Derfor velger de å selge Ditt Apotek i Kongsvinger

Rundt fire år etter at apotekgründerparet Morten og Helle Jonassen etablerte Ditt Apotek i Epa-bygget i Kongsvinger, har de bestemt seg for å selge apoteket til Vitusapotek, som overtar 1.juli. De understreker imidlertid at de fortsetter i apotekbransjen, og vil nå satse for fullt på Ditt Apotek på Skarnes.

– Vi eier og driver nå to apotek, og det har blitt veldig mye jobb. Av hensyn til oss selv og barna velger vi derfor å trappe ned litt, men fortsetter Ditt Apotek på Skarnes, forteller Morten Jonassen til Mittkongsvinger.no.

Han er oppgitt over at noen har gått altfor langt i å forsøke å finne andre årsaker til at de velger å selge apoteket enn det som er riktig. Derfor ønsker han å fortelle hvilke prioriteringer som ligger bak valget om å selge.

jonassen
Morten og Helle Jonassen åpnet Ditt Apotek i Epa-bygget for snart fire år siden. Nå selger apoteket i Kongsvinger til Vitusapotek, men satser for fullt på Ditt Apotek på Skarnes. Foto: privat.

– Vi har hatt god omsetningsvekst i år til tross for økt konkurranse, og spekulasjoner om konkurs som plutselig har dukket opp er helt grunnløse. Vi ønsker større fleksibilitet i hverdagen og litt færre lørdager med jobben, og både vi og barna trenger å ha fritid sammen, og kunne være mer med familie og venner, forteller Jonassen.

Han er takknemlig for de snart fire årene de har hatt i Ditt Apotek i Epa-bygget, og synes det er vemodig å avslutte denne epoken i livet.

– Vi har hatt en fantastisk positiv tid på Ditt Apotek, og vi kommer til å savne våre kjære kolleger Ida og Lise Lill, som fortsetter i sine stillinger. Vi vet at kundene vil sette pris på at de blir, fortsetter han.

Fikk Serviceprisen 2016

Han er takknemlig for alle varmende ord og tilbakemeldinger apoteket har fått gjennom årene, og spesielt setter han pris på at Ditt Apotek fikk Serviceprisen i 2016.

– Vi kommer til å savne kundene våre, men de skal vite at den hyggelige servicen og gode tonen de er vant til ikke vil bli borte. Endringen for dem er at navnet skifter til Vituspotek. Dette er et meget velrennomert merkenavn i bransjen, og eies av Norges eldste apoteksgrossist, Norsk Medisinaldepot, kan Jonassen fortelle.

Nå er planen for apotekgründerne å vie sin tid til til apoteket på Skarnes, der trafikken er stadig økende.

– Som en gründer og driver av en lokal forretning vil jeg samtidig oppfordre byens befolkning til å handle det de trenger i byens butikker. Slagordet «Takk for at du handler lokalt!» ble først tatt i bruk av lekebutikken på Kongssenteret. Da de måtte avvikle forsvant et viktig tilbud og flere arbeidsplasser. Nå ser vi frem til å satse for fullt med Ditt Apotek på Skarnes, avslutter Morten Jonassen.

 

Facebook Comments