Annonse

Oscarsborg Invest AS overtar hotell- og restaurantdrift på Kongsvinger Festning

Under pressekonferanse på Kongsvinger festning i dag kunne Forsvarsbygg nasjonale festningsverk fortelle at de har inngått leieavtale med Festningen Hotel & Resort AS om drift av hotell- og restaurantvirksomhet på Kongsvinger festning.

Tony Eide ny driver av hotellet på Kongsvinger. Her med ledelsen i NFV.
Ny avtale om drift av hotell og restaurant på Kongsvinger Festning i dag. F.v: festningsforvalter Jonny Fjeld, Nina Eidem, Forsvarsbygg, Tony Eide, Osarsborg Invest, Thorbjørn Holth, Forsvarsbygg. Foto: Forsvarsbygg

– Hotelldrift på festningen er av positiv betydning for lokal verdiskapning i Kongsvinger, og et viktig bidrag for å understøtte Kongsvinger som konferanse – og reiselivsdestinasjon, sier Forsvarsbygg i pressemeldingen.

Distriktssjef i Forsvarsbygg, Thorbjørn Holth sa under pressekonferansen at de kjenner Oscarsborg Invest AS som eier av Festningen Hotel & Resort AS gjennom samarbeidet de har hatt på Oscarsborg festning gjennom mange år.

– Oscarsborg Invest AS forstår hotelldrift av en festning, blant annet når det gjelder formidling av Festningens og ikke minst Norges historie, sier Holth.

Han fremhever at det er viktig å forstå drift av en festning i en kontekst, og at de i tillegg til å ha hotellfag som profesjon også må tilfredsstille en rekke andre kriterier.

Forsvarsbygg understreker at de har hatt samtaler med ulike aktører, og at Oscarsborg Invest AS oppfyller vilkårene både når det gjelder finansiell ryggrad og solid økonomisk «track-record» gjennom samarbeidet det har hatt på Oscarsborg siden 2004.

-Hvilket konsept ser dere for dere på Kongsvinger Festning, Tony Eide?

– Vi vil se hotellene samlet under Festningshotellene.no, som er både Oscarsborg og Kongsvinger Festning. Vi ser at det også her er mange bygninger og mye logistikk, som vi er vant til på Oscarsborg, sier Tony Eide, som er styrelder i Oscarsborg Invest AS.

Snart fylles rommene og det blir liv på Kongsvinger festning igjen. Foto: Forsvarsbygg.

Han understreker at for å skape suksess her må man forstå kundebehovet, samarbeide godt med lokale aktører, og ikke minst at man i tillegg til hotelldriften skal fylle plassen med events og arrangementer.

– Vi har mange gode samarbeidspartnere fra vår drift på Oscarsborg, og ikke minst har vi en avtale med Forsvaret på hotelltjenester, som vi håper å kunne rullere inn i denne avtalen på Kongsvinger festning, sier Eide.

Han sier at tilgjengelighet vil være veldig viktig, at matkultur er en viktig suksessfaktor, og at det bør være et potensial i å utvikle et matkonsept som er spennende for folk fra både fjern og nær.

Overtakelse vil skje 12.september, men Tony Eide forteller at de regner med offisiell åpning i januar.

– Mens vi snakker er folk allerede i gang med å telle kopper og kar, men vi må bruke god tid på å planlegge åpningen. Vi ser imidlertid at vi kan ta i mot noen lukkede arrangement i julebordsesongen, men vi åpner for fullt på nyåret, avslutter han. 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *