Annonse

Fra Eidskog til Kongsvinger med populært kafékonsept

Finn Willy Eriksson har drevet populære Emmas Kafé på Skotterud i tre år, men har nå valgt å satse for fullt på Cafe Loftet – nettopp på loftet –  hos Møbelringen i Kongsvinger. 

– Jeg hadde tenkt å drive begge steder, men synes det ble tungt å drive på Skotterud, så derfor har jeg valgt å satse for fullt her i Kongsvinger, forteller han.

Hjemmelagde spesialiteter

De fleste svenske og andre som er er kjent med svenske mattradisjoner kjenner nok til smørgåstårtan, og fredager er i følge Eriksson smørgåstårta-dagen.

– Det er veldig viktig for meg at alle mine gjester skal føle seg velkomne her, og at jeg også kan tilby hjemmelaget mat. Alle våre kaker er hjemmelagde, og jeg får mange gode tilbakemeldinger på både omeletten og vaflene mine, forteller han.

Fil 02.04.2017, 20.27.37
Finn Willy Eriksson er veldig fornøyd med satsingen i Kongsvinger, og både nye og gamle kunder finner veien til Cafe Loftet i Møbelringen. Foto: Irén Carlstrøm

Han kan fortelle at kaféen i løpet av kort tid har fått mange stamgjester, og rundt lunsjtid er det stappfullt i de trivelige lokalene.

– Ferske, gode råvarer er viktig. Her kutter og lager jeg salaten ved bestilling, og jeg synes det er fint at gjestene kan se hvordan maten lages, forteller han.

Veldig fornøyd med satsingen

En av gjestene som var på kaféen da Mittkongsvinger.no var innom forteller at det er mange som savner Eriksson på Skotterud. Kafédriveren er imidlertid veldig fornøyd med satsingen sin i Kongsvinger.

– Jeg er opptatt av konkurransedyktige priser, men min erfaring fra mitt konsept med Emmas kafé på Skotterud var at jeg konkurrerte med kommunens subsidierte priser på flere steder, og det synes jeg var vanskelig, sier han.

Så langt har både gamle og nye kafégjester funnet fram til loftet hans på Møbelringen, og han er glad for den åpne løsningen som gjør at kunder hos møbelbutikken også finner veien til kaféen.

– Når det herlige duften av nystekte vafler sprer seg i lokalet er det heldigvis mange som lar seg friste, så det er helt perfekt, ler kafédriveren hjertelig.

 

Facebook Comments