Annonse

Erik Platek blir ny styreleder i 7sterke

På fredagens årsmøte i 7sterke ble det klart at Trond Hagerud går av som styreleder i industriforeningen 7sterke. Erik Platek Administrerende direktør i SCHÜTZ Nordic, Erik Platek, ble valgt til ny styreleder på fredagens årsmøte, og er valgt for 2 år.

Mapeis administrerende direktør, Trond Hagerud, har vært styreleder siden 7sterkes oppstart for 10 år siden, og slipper nå til nye krefter for å føre 7sterke videre i industriforeningens jubileumsår.

– Det har vært veldig meningsfylt og spennende å lede utviklingen av foreningen i 10 år. Fra 16 personer, som stilte opp på etableringsmøtet i februar 2007, til i dag hvor vi har 50 medlemmer i sju kommuner. Nå åpner vi også opp for mange flere. Målsettingen har hele tiden vært å bli sterkere sammen gjennom å samarbeide – både bedriftene i mellom og med samfunnet rundt oss, sier Hagerud i en pressemelding.

Han er veldig fornøyd med at Erik Platek nå overtar styreledervervet.

5837fb2a-90d3-480c-b9d5-555812c3ad55
Erik Platek (t.v) overtar styrevervet i industriforeningen 7sterke etter Trond Hagerud, som går av etter 10 år som leder. Foto: 7sterke

Vil styrke samarbeidet

Platek har vært leder for SCHÜTZ siden 2011. Før det var han i seks år salgs- og markedssjef i samme firma. Han tar nå på seg oppgaven som styreleder i 7sterke med mål om å å gjøre en forskjell.

– Målet er å bidra til at næringslivet i regionen blir enda sterkere sammen, blant annet ved å videreutvikle det gode samarbeidet som er etablert i de eksisterende nettverkene, forteller Platek.

Han understreker at han som leder først og fremst er opptatt av å bruke krefter på de tingene det er mulig å gjøre noe med, og kanskje litt mindre på de områdene som han mener ligger utenfor industriforeningens kontroll.

– Hva legger du i dette?

– Vi må bruke tiden effektivt på å forbedre vår egen kompetanse, lære av hverandre og utvide nettverkene våre. De færreste av de 50 medlemmene våre driver i direkte konkurranse med hverandre, og slik sett har vi jo et særdeles godt grunnlag for samarbeid. Vi må videreutvikle samarbeidet mellom næringsliv, myndigheter og utdanningsinstitusjoner. Sammen kan vi få nok gjennomslagskraft til å nå våre felles visjoner for Kongsvinger-regionen, sier en offensiv Platek.

Hagerud blir nettverksleder

Selv om Hagerud går av som styreleder, vil han fortsette med sitt engasjement for industrien og regionen. Hagerud skal fortsette i 7sterke som leder for et helt nytt nettverk. Det skal komplimentere 7sterkes HR-nettverk, markedsnettverk og produksjonsnettverk.

– Jeg er veldig glad for at Trond fortsetter som nettverksleder. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere, sier Platek.

På fredagens årsmøte ble det også klart at Thomas Harbosen (Hvebergsmoen Potetbakeri) og Kjetil Liøkel (Sandermoen) kommer inn som styremedlemmer i 7sterke. Peter Didriksson (Blowtech GT) går ut av styret, mens Platek altså rykker opp som styreleder. Kjell Bjarte Kvinge (Ø.M. Fjeld), Chris Samways (Maarud) og Erik Nilsen (Eskoleia) fortsetter som styremedlemmer.

Facebook Comments