Annonse

Ø.M. Fjeld imponerer med byggingen av Kongssenteret Vest

Kongssenteret Vest åpnet i går, og ble overlevert fra entreprenør Ø.M. Fjeld til byggherre Citycon rett i forkant av åpningen. Ø.M. Fjeld har i løpet av kun 284 dager revet et gammelt kjøpenter og bygget opp et helt nytt på 4500 kvadratmeter. Det understrekes også i en artikkel i Bygg.no i dag.

Solid erfaring og kontroll

kjell-bjarte-kvinge-470x528
Administrerende direktør i Ø.M. Fjeld er veldig fornøyd med at de har hatt et meget erfarent team som har hatt god kontroll på byggeprosessen av Kongssenteret Vest. Foto: Ø.M. Fjeld pressefoto.

Administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld sier i en melding at de måtte tenke seg om før de sa ja til den stramme tidsfristen som byggherren ønsket seg, og utdyper:

– Å rive ned og bygge opp igjen et moderne kjøpesenter på ett år, er naturligvis svært utfordrende. Beliggenheten midt i sentrum av byen, kloss inntil et annet pågående stort byggeprosjekt, gjorde heller ikke jobben enklere. Vi visste godt at fremdriftsplanen ville bli stram, men med et av våre aller mest erfarne team på jobben, har vi likevel hatt god kontroll på prosessen.

På vei ut døren møtte håndverkerne de butikkansatte som sto klare med sesongens julevarer. Til sammen 4500 kvadratmeter fordelt på butikklokaler og fellesarealer i to plan åpnet i går, og foreløpig er store leietagere som Expert, Jernia og Kid Interiør på plass i det nye kjøpesenteret.

 

– Når senterledelsen pynter juletreet samtidig som våre folk rydder opp etter seg, innebærer det at Kongssenteret Vest får en god start med omsetning i hele julesesongen. Citycon er en viktig samarbeidspartner for oss, og vi er glade for at vi greide å innfri forventningene deres, sier Kvinge til Bygg.no.

Ambisiøs fremdriftsplan

Utviklingsdirektør Fredrik S. Myhre i Citycon bekrefter at desember er den klart viktigste måneden for handelsnæringen,.

– Fremdriftsplanen var ambisiøs, men julesesongen er så viktig at vi var nødt til å holde høyt tempo. Vi visste jo fra tidligere at Ø.M. Fjeld både er effektive og løsningsorienterte, så vi har hele tiden følt oss trygge på at prosjektet skulle komme i mål til avtalt tid, sier Myhre.

Prosjektet Kongssenteret Vest er en del av det eksisterende Kongssenteret, som nå er på totalt 16.500 m2 netto leieareal med til sammen 45 butikker. Det største kjøpesenteret i Kongsvingerregionen ble ble bygget ut i 2000 og 2011, og alle byggetrinnene er utført av Ø. M. Fjeld. Hver gang er arbeidet utført med Harald Gjermundrød som prosjektleder og Ole Erik Gusterud som anleggsleder.

utf-8bw5gutsbgamvszcbiewdnzxigs29uz3nzzw50zxjldcb2awrlcmu
Citycon og Ø.M. Fjeld har god erfaring med samarbeid i Kongsvinger, og er veldig fornøyd med entreprenørens gjennomføring. Her fra signering av avtale i 2015. Harald Gjermundrød (prosjektleder) ,Kjell Bjarte Kvinge (adm.dir), Fredrik Myhre (utviklingsjef) Tarjei Sandnes(kommersiell direktør). Foto: Pressebilde Citycon.

Tror på positiv utvikling i Kongsvingerregionen

Utviklingsdirektøren i Citycon understreker hvor viktig det at de involverte folkene for om et prosjekt skal bli vellykket eller ikke. Han sier at de alltid har vært veldig fornøyde med mannskapet til Ø.M. Fjeld, og at det også gjelder denne gangen.

– Duoen Gjermundrød/Gusterud har tidligere vist at de vet hva det betyr å bygge kjøpesenter. Et prosjekt som dette forutsetter god kontroll på alle detaljer, både på og utenfor anleggsområde, sier Myhre, som beskriver senterutvidelsen som en markedstilpasset og fremtidsrettet posisjonering.

Citycon har tro på en positiv utvikling for Kongsvinger, og mener at byen har en spennende beliggenhet med relativt korte avstander til Oslo, Gardermoen og svenskegrensen.

– Til sommeren ferdigstilles vårt felles boligprosjekt, Dr Juells Park, med 50 attraktive leiligheter tett inntil Kongssenteret. Med kjøpesenteret og boligprosjektet håper vi sammen med Ø.M. Fjeld å bidra til en positiv vekst for hele regionen, sier utviklingsdirektøren i Citycon.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *