Annonse

Innovativ nyvinning styrker brannberedskapen

Onsdag samlet gründerbedriften Safety Service brannmannskap, forsikringsselskap og andre på Kongsvinger Festning, der de presenterte og demonstrerte sin siste nyvinning, Fire Fighter. I følge gründer Olaf Sigmundsson vil Fire Fighter bidra til å styrke brannberedskapen i Norge betraktelig.

SE FILM FRA KONGSVINGER FESTNING NEDERST I ARTIKKELEN. 

Fil 23.06.2017, 09.32.17
Gründer Olaf Sigmundsson har med seg et stort og solid team i og rundt Safety Service AS. Fra venstre: Jan Endresen i Tide Forsikring, medhjelper Kjell Frdriksen, Audun Hellesøy i Sontum Fire & Service, Olaf Sigmundsson, Tove Gulbrandsen i Odal Næringshage og Borge Nordfjeld i Magnor Næringshage. Foto: Irén Carlstrøm

Minuttene teller

– Minuttene teller i en brann. Dette produktet er et supplement for brannvesenet, og fungerer veldig godt der brannbilene ikke kommer frem. Ved å ha dette slukkeutstyret i nærheten reduserer man skadeomfanget og det kan redde menneskeliv, forklarer Olaf Sigmundsson.

Bedriften hans har vært etablert i Odal Næringshage i en del år. Under presentasjonen på Festningen kunne han fortelle at bedriften nå har inngått samarbeidsavtaler med Sontum Fire & Service, som vil ha ansvar for markedsføring, salg og oppfølging i Norge. Tide Forsikring er også med som samarbeidspartner, og det vil brukes lokale bedrifter til å produsere enheten.

Testet av brannmannskap

Fil 23.06.2017, 11.02.38
Brannmannskap fra distriktet var til stede på Kongsvinger Festning for å få mer informasjon og demonstrasjon av Fire Fighter. Branninstruktør Rune Ekornhol demonstrerte utstyret. Foto: Irén Carlstrøm

Branninspektør Rune Ekornhol i Nord-Odal kommune har testet ut det nye brannslukningsutstyret, og hadde en demonstrasjon Fire Fighter foran en rekke brannmenn fra distriktet på Festningen.

– Det er enkelheten som er det unike ved dette produktet. Tanken driver seg selv, man trenger ingen pumpe, og det er bare å skru opp ventilene på beholderne som er fylt med nitrogen. Den kan betjenes av hvem som helst, og har fleksibilitet til å bygge på flere grenuttak dersom den for eksempel skal stå ved en småbåthavn, forklarer Rune Ekornhol.

Statens vegvesen vil sponse brannvesenet

Olaf Sigmundsson har i flere år hatt dialog med Statens vegvesen vedrørende Fire Fighter. Tilbakemeldingen er at de kan være villige til å sponse brannvesenet med utstyret dersom de vil ha det i sitt beredskapsutstyr.

– Ta et eksempel her ved Kongsvinger festning. Det er ikke så tilgjengelig for en stor brannbil. Det samme gjelder i byer med mange trange smug, tunneler, småbåthavner, hyttegrender og på festivaler. Bruksområdene er mange, kan Sigmundsson fortelle.

Produktet vil ha en pris på rundt 300 000 kroner, og gründerbedriften er nå klar til å få i gang produksjonen ved hjelp av et styrket salgsapparat og flere gode samarbeidspartnere.

Facebook Comments