Annonse

Kjell Bjarte Kvinge: – 15 tegn på at vi er på vei opp og fram

Rundt 200 deltakere fra hele regionen var samlet på Sentrum videregående skole torsdag for å ta del i inspirerende suksesshistorier fra næringslivet og for selv å bli inspirert til å bidra for at løfte Kongsvingerregionen opp og fram.

En bredt sammensatt samling av foredragsholdere delte sine erfaringer og refleksjoner om hva de har gjort for skape gode resultater.

Administrerende direktør i Ø.M. Fjeld AS, Kjell Bjarte Kvinge, innledet med å gi salen 15 tegn på at det er en positiv utvikling i Kongsvingerregionen.

Marked for flere boliger og prisene øker

kvinge
Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M.Fjeld trakk frem 15 tegn på at Kongsvingerregionen er på vei opp og fram. Foto: Irén Carlstrøm.

Han trakk blant annet frem at flere er interessert i nye boligprosjekter og at boligprisene i pressområdene øker.

– Vi ser at de nye boligprosjektene er interessante, og det er et godt tegn når markedet responderer så godt. Dessuten satser Citycon mer og investerer i Kongsvinger, og Kongssenteret hadde rekordomsetning i fjor. Det er også viktige positive signaler, sa han.

Positiv utvikling i industrien

Samtidig går industrien bra i regionen, og spesielt Mapei trekkes frem som et veldig positivt eksempel på industrisatsingen som nå gjøres i regionen.

– Det er et veldig godt tegn at de italienske eierne investerer 130 millioner kroner i ny fabrikk og lager i Nord-Odal, trakk Kvinge fram.

Kommunene satser

Han mener også at Kongsvinger kommunes satsing på ny ungdomsskole og at byen rustes opp er viktige tiltak for å skape attraktivitet. Samtidig ser Kvinge at samarbeidet mellom kommunene begynner å ta form, og er optimistisk med tanke på at det kan skape en positiv samlet utvikling for regionen.

Høgskolen viktig

Høgskoletilbud i Kongsvinger trekkes av alle frem som det viktigste satsingsområdet for å få til nødvendig vekst i regionen, og Kvinge mener også det som nå skjer på Høgskolesenteret, med flere studietilbud og mer ressurser er et tegn på at det går riktig vei.

– Høgskolesenteret får et utrolig flott bygg i sentrum som skal skal flytte inn i neste år, og sammen med flere studietilbud styrkes studentmiljøet i byen, og gjør det mer attraktivt å studere her. sa han.

høgskole
Satsing på Høgskolen i Kongsvinger med nye lokaler og flere studietilbud er viktig for utvikling i Kongsvingerregionen. Det trakk Kvinge også frem i sitt innlegg på Opp og fram-konferansen 23.mars. Foto: Irén Carlstrøm.

Og sist men ikke minst trakk han frem KIL Toppfotballs cupfinalespill som en viktig faktor for stolthet og identitet.

– Fotballen er viktig i Kongsvinger, og opplevelsen på Ullevaal i fjor bidro til en stolthet og selvtillit som vi må ta med oss videre i arbeidet med å utvikle regionen, sa Kjell Bjarte Kvinge.

Facebook Comments