Annonse

Myrulla barnehage blir digital med innovativ gründerapp

For halvannet år siden ble daglig leder Jan Erik Olsen i Myrulla barnehage på Roverud invitert med til et møte der gründer Kari Bech-Moen med røtter i Kongsvinger presenterte sitt prosjekt FamWeek . Hun har gjennom flere år jobbet med å utvikle verktøyet som skal forenkle familienes hverdag, og for et års tid siden ble den private barnehagen på Roverud med som pilotkunde for å utvikle programmet.

SE INTERVJU MED JAN ERIK OLSEN OG SILJE ØYEREN NEDERST I ARTIKKELEN.

Etter mange måneder med utvikling og testing begynner FamWeek nå å bli et ferdig produkt som skal lanseres i markedet. Denne uka var Myrulla barnehage den første barnehagen i Norge som signerte avtale om å ta i bruk systemet.

myrullaavtale
Jan Erik Olsen og Myrulla barnehagen på Roverud er den første kunden som signerer avtale med FamWeek og gründer Kari Bech Moen. Foto: Irén Carlstrøm

Mittkongsvinger.no var til stede i barnehagen på Roverud for å få en prat om innovasjon i barnehagen og om gründerideen til Kari Bech-Moen som nå snart skal er et ferdig produkt med lansering over nyttår.

-Hvorfor har dere ønsket å være pilotkunde for dette systemet, Jan Erik Olsen?

-Vi synes det var et interessant konsept, og selv om det finnes andre systemer som brukes i barnehager i dag, så vi at dette systemet vil kunne brukes i mange flere sammenhenger enn kun i barnehager, og det gir det en ekstra dimensjon, forteller den innovative barnehagelederen.

Han innrømmer at både han og de ansatte har brukt mye tid på å bidra til å utvikle systemet, og det har til tider vært litt frustrasjon med testing, feilmeldinger og retting.

-Men det er spennende å være med å utvikle noe nytt, og jeg er sikker på at dette systemet kommer til å bli populært, og som brukes i både barnehager, skole, idrettslag og i andre sammenheng, fortsetter han.

Bedre oppfølging

Silje Øieren er både ansatt og mor i barnehagen, og har dermed erfart hva et slik system betyr fra begge hold.

Som mor mener hun at å ta i bruk et digitalt system forenkler en del rutiner, og at det er enklere å holde seg oppdatert på det som skjer i barnehagen.

– Det er ikke så lett å ha tid til å lese referat og se på bilder når man henter i barnehagen. Med FamWeek kan jeg bruke mobilen og se på bilder og snakke med barna om det som har hendt i løpet av dagen i ro og mak etter middagen, forteller hun.

I tillegg til at det er enkelt å holde oversikt gjennom å sjekke inn og ut barna i systemet, mener Øieren at det også er greit å få informasjon om arrangementer og aktiviteter som foreldremøter, og for å holde seg bedre oppdatert om det som skjer.

Involvert foreldrene i utviklingen

Myrulla barnehage eies av foreldrene, og de har også vært involvert i prosessen.

– Det har ikke vært bare enkelt. Det var et uferdig produkt, og det har vært vanskelig å skille på om det har vært feil med telefonen, nettet eller programmet når noe har gått galt. Slik sett har også foreldrene bidratt mye, sier Olsen og smiler.

-Blir dere mer effektive ved å digitalisere barnehagen?

– Ja, vi blir det, men det tar jo litt tid i starten. Vi opplever at de ansatte ønsker å lære og ser nytten av å ta i bruk systemet, samtidig som jeg ser at det har vært lettere for meg enn noen av de ansatte, fortsetter han.

-Ser dere noen utfordringer ved å bli en digital barnehage?

– En av de største utfordringene er faktisk nettilgangen, som til tider kan være begrenset når mange brukere er pålogget samtidig. Telenor har en fiberkabel liggende rett borte i gata her, men den kan tydeligvis kun brukes til private og ikke bedrifter, forteller Olsen.

Videre forteller han at det tar litt ekstra tid nå, når det blir litt dobbeltarbeid med både digitalt system og den tradisjonelle papirløsningen, men mener at det er i en overgangsfase.

Gründer med store visjoner

Kari Bech-Moen kom på ideen om å lage en app som bidrar til et enklere familieliv for mange år siden, og det var mye basert på egne erfaringer med koordinering i barnehage, skole og fritidsaktiviteter som gjorde at hun ønsket å utvikle dette verktøyet for alle familier.

– Kongstanken er at det ikke kun er rettet mot barnhage, men også mot skole, idrettslag og andre lag og foreninger der familier er aktive. Men det er enkelt å begynne i barnehagen, slik at folk blir vant til å ta i bruk FamWeek fra barna er små, forteller den kreative gründeren.

Kari Bech-Moen, som tidligere hadde en lederstilling i Telenor, har nå jobbet målrettet med å utvikle appen en stund, og som alle gründere er hun utålmodig med å få systemet ut i markedet.

– Nå skjer det mye, og planen er at vi skal gå live på nyåret. Jeg har fått med meg Tore Engebretsen som investor og styreleder, og dermed har vi mulighet til å utvikle og jobbe enda raskere, forteller hun.

Planen er nå ta den tekniske utviklingskompetansen hjem til Norge, og hun ansetter nå folk som skal jobbe på salg- og markedssiden.

– Hvordan skal dere tjene penger på appen?

– Den skal være gratis å bruke for foreldrene, men barnehagene betaler en liten pris per barn per måned med de første 6 månedene gratis. Vi skal ha mange brukere både i Norge og utlandet, da er det viktig å ikke prise seg ut, forklarer Kari.

Stort utviklingspotensiale

I første omgang utvikler de nå et system med en grunnleggende plattform, men røper at hun allerede nå har ideer og planer til hvordan hun kan legge til moduler og funksjonalitet som vil gjøre FamWeek til et enda mer integrert verktøy for alle mennesker.

– Vi skal forenkle livet til familien, slik at folk føler at de har oversikten og får en bedre hverdag, og det er mye å hente på å gjør livet enklere for folk, sier hun entusiastisk.

I tillegg til Myrulla barnehage er Vinger barnehage og Brandval barnehage med i pilotprosjektet. Gründeren kan i tillegg fortelle at barnehager i Asker Kommune tok i bruk løsningen for noen uker siden.

– Hvor viktig har det vært å ha med Myrulla barnehage som en så integrert pilotkunde?

– Jan Erik har vært så fremoverlent og når vi ruller ut appen i flere land i Europa skal vi si at Roverud og Kongsvinger var først ute med å ta i bruk FamWeek, sier hun og ler hjertelig.

karibech
Kari Bech Moen er en gründer med store visjoner. Hun har stor tro på at en nye tjenesten hun har utviklet skal gjøre livet til folk enklere, og gleder seg til å gå live over nyttår. Foto: Irén Carlstrøm

Investor og Innovasjon Norge med på laget

I tillegg til investor Tore Engebretsen, har også Innovasjon Norge stor tro på gründeren, og har gitt etablererstipend til prosjektet. Kongsvinger kommunes næringsfond har også bidratt med midler.  Nå banker også flere store aktører med store kundemasser på døra for å se på muligheten for et samarbeid med Kari Bech-Moen og hennes produkt.

Som alle gründere har også Kari stor tro på tjenesten hun har utviklet. Hun er sikker på at FamWeek kommer til å løse mange utfordringer for organisering av hverdagslivet til familier og ikke minst kommunikasjon med alle kontaktpunkter en familie har.

– Jeg er så glad for å ha med meg Jan Erik, alle ansatte og foreldre, og mange andre som har bidratt til å utvikle FamWeek. Nå blir veldig spennende å gå live slik at enda flere kan få det enklere fremover, avslutter Bech-Moen.

SE INTERVJU MED JAN ERIK OLSEN OG SILJE ØYEREN

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *