Annonse

Skaper ny møtearena for frittstående butikker

Høsten for halvannet år siden samlet Byen Vår en del frittstående butikker i byen til et møte med mål om å skape en felles møtearena. Erfaringen var at de hadde ekstremt mye å snakke om, og allerede i løpet av første møtet ble kampanjen «Takk for at du handler lokalt» meislet frem.

I et påfølgende møte på Loftstua kafé november samme år, ble kampanjen lansert, og engasjement og entusiasme var stort blant deltakerne.

lokalg1
I november 2015 var mange butikker samlet på Loftstua Kafé for å jobbe med lanseringen av «Takk for at du handler lokalt»-kampanjen. Nå tar Byen Vår opp tråden og inviterer de frittstående butikkene til møte førstkommende mandag. Foto: Arkiv/Byen Vår.

– Av ulike årsaker hadde ikke Byen Vår kapasitet til å ta ballen videre i fjor, men nå er vi på banen og vil gjerne legge til rette for å videreutvikle en ny møtearena for de frittstående butikkene i byen, sier leder for Byen Vår, Uno Arnesen.

Han sier at mange butikker har gitt uttrykk for at de savner et fellesskap, og noen å drøfte både muligheter og utfordringer med.

Bransjeuavhengige behov

– Butikkene har mange av de samme behovene uavhengig av bransje, og Byen Vår har fått forståelse av at de trenger noen å snakke med, og kan hende kan en slik møteplass bidra til å skape et fellesskap som styrker handelen i Kongsvinger, sier Arnesen.

Det første møtet for den nye møtearenaen holdes på Kongsvinger Budget Hotel førstkommende mandag kl 19, og Arnesen kan fortelle at det er over 20 påmeldte til arrangementet.

– Byen Vår har ikke til hensikt å sette dagsorden og organisere dette fremover, men vi skal bistå og kan være en praktisk tilrettelegger, sørge for å gjøre en del praktiske oppgaver i forbindelse med møtene, men innholdet må butikkene skape selv, sier han og spør:

Vil de ha kurs, felles markedsføring, andre aktiviteter eller dialogmøter? Det er butikkene som vet hva de trenger.

Førstkommende mandag vil Christer Westlund fra Specsavers, som fikk pris for beste leder i 2015, dele sine erfaringer og tanker med deltakerne.

– Nå har vi et godt utgangspunkt å bygge videre på, og butikkene må selv bidra inn med positiv tenkning og en holdning om at man skal hjelpe hverandre. Interessen tyder på at det er et klart behov for en møtearena, avslutter Uno Arnesen i Byen Vår.

 

 

Facebook Comments