Annonse

Stangeskovene kjøper seg inn i Ø.M. Fjeld Byggshop AS

ØMF Holding AS og Stangeskovene Handel AS signerte nylig en avtale som innebærer at Stangeskovene blir medeier i Ø.M. Fjeld Byggshop AS med en eierandel på 45 prosent. ØMF Holding AS vil fortsatt være største aksjonær.

– Vi tror at kundene blir mer og mer opptatt av fagkunnskap og kvalitet. Med Stangeskovene på eiersiden forsterker vi disse kvalitetene. Gjennom dette samarbeidet ønsker vi å videreutvikle virksomheten og styrke konkurranseevnen overfor kundene, sier Linda Opås, styreleder i Ø.M. Fjeld Byggshop AS i en pressemelding. 

IMG_0839
ØMF Holding og Stangeskovene blir felles eiere av Byggshoppen i Kongsvinger. Fra venstre: Tore Holth (styremedlem i ØMF Byggshop), Linda Opås (styreleder ØMF Byggshop), Finn Thore Amundsen (markedssjef Stangeskovene) og Sverre Kværner (leder for handel og industri i Stangeskovene). Foto: ØMF Holding.

Vil videreutvikle

Opås sier at de har stor tro på at et samarbeid med Stangeskovene kan gi Byggshoppen mulighet til å videreutvikle seg gjennom at vi nå inngår i et større miljø.

– Stangeskovene har vært en viktig samarbeidspartner for selskapene i ØMF-konsernet i mange tiår, og vi vet at en mer seriøs, pålitelig og kompetent aktør skal du lete lenge etter, sier hun. 

Byggshoppen var tidligere en egen avdeling i Ø.M. Fjeld AS, men ble skilt ut og etablert som eget selskap i 1995. Butikken leverer byggevarer til entreprenører og privatkunder fra hele regionen. Den har kun tre ansatte, med en omsetning på 12 mill. kr i 2016.

I følge selskapet har de som mål å bli et av de ledende byggvarehusene i distriktet.

Ønsker å samle kunnskapen

– Styrken er medarbeidere som kan faget, og som faktisk er i stand til å gi råd og hjelp til kunden. Det er ikke uten grunn at Byggshoppen foretrekkes av de profesjonelle bransjefolkene, og vi tror altså at den samme kunnskapen vil bli etterspurt av stadig flere privatkunder, sier styremedlem Tore Holth i pressemeldingen.

Markedssjef Finn Thore Amundsen og leder av handel og industri, Sverre Kværner i Stangeskovene sier at entreprenørbransjen er viktig for dem, og at de gjennom samarbeidet håper å lære enda mer om byggfaget.

– Ø.M. Fjeld er en av de mest solide aktørene på Østlandet, så dette samarbeidet er vi helt sikre på vil tilføre oss mye ny kunnskap, uttaler de i pressemeldingen. 

Stangeskovene etablerte i år 2000 en egen innkjøpsorganisasjon for selskapets handelsvirksomhet. Foruten Ø.M. Fjeld Byggshop AS består byggevaregruppen av fem heleide og to deleide byggevareutsalg, med en samlet omsetning på ca. 500 millioner kroner.

Nesten all trelast som selges gjennom Byggshoppen, er hentet fra skogene i vårt i eget distrikt. Tilvirkningen skjer i stor grad ved Eidskog Stangeskovene AS på Skotterud i nabokommunen Eidskog.

Facebook Comments