Annonse

Stortingspolitikerne: – Nå må vi tenke stort og satse!

Under åpningen av det nye Høgskolebygget i Kongsvinger i går, var også stortingspolitikerne Karin Andersen (SV) og Tone M. Sønsterud (AP) til stede. De holdt taler med gratulasjoner,  og delte også sine meninger om mulighetene for regionen fremover.

Se filmer fra Tone M. Sønsteruds tale og intervju med Karin Andersen i artikkelen. 

Store endringer gir muligheter for regionen

-Det er store endringer på gang i utdanningspolitikken, og det vil åpne opp for flere desentraliserte løsninger, som åpner opp for muligheter i Kongsvinger-regionen fremover, sa Tone M. Sønsterud i sin tale.

Hun sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, og er tett på prosesser som går nå om utdanningssystemet og de politiske prioriteringene fremover.

-Det skjer blant annet mye når det gjelder Hedmark og Oppland, og jeg håper at dette blir gode prosesser. Jeg skal gjøre det jeg kan fra mitt ståsted for at Kongsvinger skal komme godt ut i disse prosessene, sier Tone M. Sønsterud. 

Karin Andersen har også gjennom mange år jobbet for å styrke utdanning i Kongsvinger-regionen, og hun er veldig fornøyd med satsingen som gjøre i regionen når det gjelder næringsutvikling og utdanning.

-Vi må tørre å tenke stort og jobbe intenst

-Jeg har ikke med meg blomster i dag, men jeg har med meg et løfte om at jeg skal fortsette å jobbe for at vi skal få til en trygg finansiering av desentraliserte utdanningstilbud som vi har her i Kongsvinger. Høgskolene trenger det, og selv om vi ikke kan bli et stort Campus, så kan vi bli best på å gi best mulig utdanning til flest mulig innbyggere, om det er yrkesfag eller høyere utdanning, sa Karin Andersen i sin tale i går.

Hun er også opptatt av mulighetene Kongsvinger-regionen nå har med den nasjonale satsingen og endringene som kommer i forbindelse med det grønne skiftet.

LES MER OM NÆRINGSSTRATEGIEN FOR KONGSVINGER-REGIONEN SOM ER UTE PÅ HØRING

-Jeg utfordrer nå næringslivet i regionen til å få inn det grønne skiftet i sin planlegging og satsinger fremover, eller om de har andre store områder som vil kreve utdanning. Så utfordrer jeg også politikerne i regionen til å jobbe intenst sammen og kreve et samarbeid med staten, som må være ryggraden når det gjelder finansiering og satsing fremover, sier Andersen.

Hun understreker at vi må tørre å tenke stort nok, og gjerne koble på internasjonale utdanningsinstitusjoner og næringsliv når det gjelder ny satsing.

– Kongsvinger har en ideell beliggenhet for utvikling av næring og industri, og jeg er veldig opptatt av jernbaneutviklingen. Når vi nå får en enda større satsing på høyere utdanning i regionen, vil dette være et fantastisk sted å bo og studere i, avslutter Karin Andersen.

 

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *