Annonse

Hadia Tajik feiret sammen med Overskuddsfabrikken

Overskuddsfabrikken i Kongsvinger fikk hyggelig besøk i forbindelse med ett års jubileet i sitt i dag. Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik var på besøk i byen, og tok seg god tid til å få en orientering av daglig leder Geir Hagerud, som også overrakte Tajik Overskuddsfabrikkens egen t-skjorte, og viste henne rundt i den rikholdige to-etasjes gjenbruksbutikken.

– Det er viktig for oss å vise frem det vi leder an på nå det gjelder inkludering, og Overskuddsfabrikken er et bevis på at det er mulig å gjøre noe bra for lokalsamfunnet samtidig som man gjør en god gjerning, sa ordfører Sjur Strand under åpningen av jubileet i dag.

Fil 05.05.2017, 00.01.24
Hadia Tajik fikk en orientering om Overskuddsfabrikken under sitt besøk i dag. Overskuddsfabrikken har ingen lønnskostnader, siden alle jobber frivillig. I tillegg er det et viktig arbeidssted for de som skal lære seg norsk eller ha arbeidstrening.

300.000 kroner som mål til samfunnsprosjekter i 2017

Geir Hagerud kan fortelle at det i løpet av de første sju månedene av Overskuddsfabrikkens drift har blitt delt ut 100.000 kroner til samfunnsnyttige formål i lokalsamfunnet. Han kunne samtidig røpe at målet er å tredoble beløpet i 2017 ved å selge møbler, interiør og andre gjenbruksgjenstander som folk ønsker å gi bort til Overskuddsfabrikken.

Sæter som med utvidede beredskapsfunksjoner?

Hadia Tajik fikk i løpet av sitt Kongsvinger-besøk også med seg et møte på politihøgskolen på Sæter og et besøk på SSB.

Ordfører Strand kunne fortelle at mulighetene for videreutvikling av beredskapsrollen til Sæter er spennende i påvente av det nye beredskapssenteret som skal bygges i Ski.

– Det kommer til å ta lang tid før det nye beredskapssenteret bygges på Ski, og Sæter kan ta en rolle i perioden før det blir klart. Vi har snakket om viktigheten av det i dag, og responsen er god, sier ordføreren.

– Men er det noe realitet i dette?

– Vi har snakket med den sittende regjeringen om dette også, så vi har allerede en dialog. Samtidig tror vi at vi har besøk av den kommende justisministeren i dag, og da er det viktig å ta opp mulighetene for beredskapsarbeidet vi kan ta i Kongsvinger inntil et nytt senter er bygget, fortsetter Sjur Strand.

– SSB trenger fagmiljøer utenfor Oslo

På spørsmål fra Mittkongsvinger.no om mulighetene for videreutvikling av  SSB i Kongsvinger, sier Tajik at det er viktig for SSB å ha kontor i Kongsvinger – ikke bare for å ha viktige kompetansearbeidsplasser i regionen, men at det også er viktig for SSB å ha sterke fagmiljøer utenfor Oslo.

Etter besøket hos Overskuddsfabrikken i ettermiddag, besøkte Hadia Tajik også famileavdelingen, som i løpet av kort tid har fått stor oppmerksomhet for å ta vare på de aller minste som sammen med sin familie har behov for ekstra oppfølging i den aller første fasen av livet.

Se og hør mer fra Hadia Tajiks besøk på Overskuddsfabrikken her: 

Facebook Comments