Annonse

Kongsvinger eller Gyldenborg ungdomsskole?

Illustrasjon-skole-Kongsvinger-470x301
Kongsvinger ungdomsskole eller Gyldenborg ungdomsskole? Styringsgruppa og ungdomsrådet har ulike meninger. Saken skal opp i komité for oppvekst denne uka. Illustrasjon av ny ungdomsskole (Kongsvinger kommune/ HLM arkitektur)

De politiske møtene starter for fullt på nyåret med komitémøter denne uka. Komité for oppvekst skal blant annet behandle navn på den nye ungdomsskolen som skal stå klart til høsten 2018.

Styringsgruppa for den nye skolen har foreslått at det nye navnet bør være Kongsvinger ungdomsskole, som de mener er samlende for hele kommunen. Videre mener de at et navn som Kongsvinger gjør det enklere å markedsføre Kongsvinger by, og at det fungerer bra for å bygge omdømme.

Ungdomsrådet derimot ønsker å gå for navnet Gyldenborg ungdomsskole, som de mener har en historisk og symbolsk forankring.

Fil 23.01.2017, 15.00.30
Ungdomsrådet mener at Gyldenborg ungdomsskole representerer historie og kultur. Her fra kommunestyremøte før jul. Foto: Irén Carlstrøm.

Denne og flere andre saker skal opp i komiteen førstkommende torsdag.

For de andre komiteene er det mange orienteringssaker nå på nyåret, mens du finner sakene som planutvalget skal ta opp i morgen her.

For de som ønsker å sette seg mer inn i de politiske møtene denne uka, finner dere oversikten her.

 

 

Facebook Comments

Tags from the story
, ,