Annonse

På Høyres landsmøte for Kongsvingerregionen

Det blir fire intense dager med politikk for Anne-Mette Øvrum fra Sør-Odal og Eli Watne fra Kongsvinger, som er delegater på Høyres landsmøte på Gardermoen helgen, der Høyres valgprogram skal vedtas.

Anne-Mette Øvrum er kvinnepolitisk leder i Hedmark Høyre og leder i Sør-Odal Høyre, mens Eli Wathne er gruppeleder i Kongsvinger Høyre og Hedmark Høyres 2. kandidat til Stortinget i valget til høsten.

17200248_10154155371966386_588469686_o
Anne-Mette Øvrum (t.v) fra Sør-Odal og Eli Wathne fra Kongsvinger er delegater på Høyres landsmøte i helgen, og vil ta opp saker som er viktige for Kongsvingerregionen i sine taler på lørdag. Foto: privat.

Landsmøtet består av tettpakkede dager med debatt om aktuelle, politiske saker og de lokale delegatene kan fortelle at det også er viktig med nettverksbygging på tvers av fylkesgrenser.

– Vi jobber for å fremme saker som er viktige for Kongsvinger-regionen, og skal ilden med våre taler på lørdag, kan Anne-Mette Øvrum fortelle.

Flere arbeidsplasser

De kommer begge to til ta opp betydningen av arbeidsplassutvikling og samferdsel i sine taler på landsmøtet.

– Det er store muligheter for flere, nye arbeidsplasser i Innlandet, og vi er optimistiske for næringslivet, både når det gjelder  forskning, utvikling og innovasjon, fortsetter hun.

Jernbane og E16

De vil også ha fokus på kommunikasjon og samferdsel, og vil løfte frem både jernbane og ferdigstillelse av E16 i sine taler.

-Gode kommunikasjoner er utrolig viktig for distriktene. Folk, varer og tjenester skal fram. Det betyr at vi må satse på bredbånd, bane og vei. Godspakke Innlandet med tilsving i Kongsvinger, tømmerterminal og elektrifisering av Solørbanen er svært viktig, ikke bare for vår region, men for hele landet. I tillegg må vi få fortgang i E16, og det er på høy tid at denne veien ferdigstilles, sier Eli.

-På dette landsmøtet har det vært mye engasjement rundt Kongsvingerbanen utenfor Hedmark. Det er et langsiktig arbeid som Høyre i vår region har jobbet med i flere år som vi når ser effekten av, sier Anne-Mette.

Facebook Comments