Annonse

Holtbergmasta får DAB-sender i høst

HedmarksRadioene AS har fått innvilget et investeringstilskudd på 850 000 kroner fra Medietilsynet for å bygge ut DAB-nettet i Hedmark.

SONY DSC
Bjørn-Martin Brandett i Hedmarksradioene AS har fått tilskudd til å bygge ut DAB-nettet i hele Hedmark.

Daglig leder i HedmarksRadioene, Bjørn-Martin Brandett, var svært fornøyd da Medietilsynet fredag offentliggjorde hvem som fikk innvilget sine søkander om tilskuddett for å digitalisere lokalradioen i Hedmark.

– Helt utrolig. Vi hadde aldri forventet å få tilsagn på alle våre søknader. Pengene skal brukes til å bygge ut DAB-sendere på Holtberget i Kongsvinger, Tronfjell i Alvdal og Trysilfjellet. Hedmark, sier Bjørn-Martin Brandett. 

– Ingen gave

– Det er greit å presisere at det ikke er snakk om noen pengegave. Pengene er øremerket dette formålet. Men vi hadde planer om å låne disse pengene, og det bidrar selvsagt svært positivt at vi kan kan bygge ferdig sendernettet i Hedmark kun ved å legge i en egenandel, sier Brandett.

SolørRadioen var den første lokalradiokanalen utenfor Oslo som kom på DAB. ElverumsRadioen kom på DAB kort tid etter, og nå er det Radio Kongsvinger, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen som skal digitaliseres.- Forarbeidet er gjort og vi trenger strengt tatt bare trykke «send» på bestilling av utstyr. Monteringsarbeidet kan forhåpentligvis starte i august eller september, sier Brandett.

– Hva betyr det for lokalradioene i Kongsvinger at DAB-nettet nå bygges ut?

dab
DAB-sendere bygges ut i høst, og snart kan folk i Kongsvinger-regionen høre lokalradio digitalt.

– Nordmenn er et radiolyttende folk, og er stabilt mens andre, tradisjonelle medier opplever en nedgang. En lokal radiostasjon skal være aktiv, delaktig og omtale alt som er positivt. I tillegg må man være tilgjengelig på flere flater, så jeg er sikker på at det er store muligheter for lokale radiostasjoner, sier han.

– I Kongsvinger deler Radio Sentrum og Radio Kongsvinger frekvensen, og det er veldig uheldig når to radiokanaler med helt ulik musikkprofil deler samme frekvens. Utbyggingen skjer fra Ringsaker til Eidskog, så fremover vil alle i hele Kongsvinger-regionen få tilgang til flere kanaler, forteller Brandett.

– Tror du at lokale radiostasjoner kan ta større markedsandel fremover med DAB.

Hedmarksradioene AS er også medeier i Radio Kongsvinger, der Brandett også er styremedlem. Han kan fortelle at styret har besluttet at de skal over på DAB når nettet er klart. Så da blir det altså digitalradio fra høsten for de som velger å kjøpe seg en DAB-radio.

Facebook Comments