Annonse

Fargerikt og smaksrikt i biblioteket på FN-dagen

Biblioteket var fylt til randen da Kongsvinger inviterte til chaitime for å feire FN-dagen mandag. Det er inkluderingsenheten i Kongsvinger kommune som sammen med GIV (Glåmdal interkommunale voksenopplæring) og Folkeuniversitetet står bak arrangementet.

SE FILM FRA ÅPNINGEN AV CHAITIME I KONGSVINGER BIBLIOTEK NEDERST I ARTIKKELEN.  

amalforedrag
Amal Aden snakket om respekt og toleranse i sitt innlegg på FN-dagen i Kongsvinger bibliotek. Fot: Irén Carlstrøm

Og folk vet å sette pris på dette arrangementet, som blir gjennomført for tredje året på rad i år. Varaordfører Margrethe Haarr understreket i sin tale at Kongsvinger kommune har besluttet å ta i mot enda flere flyktninger, og at det er viktig med slike sosiale møteplasser og aktiviteter for å bygge nettverk og bli en del av lokalsamfunnet.

Det handler om respekt

Amal Aden var invitert til å holde et innlegg om det nye Norge, og den somaliskfødte jenta som kom til Norge etter å ha vært gatebarn i mange år, er en kontroversiell samfunnsdebattant, forfatter og foredragsholder.

stineamal
Stine Raaden i Kongsvinger bibliotek takket Amal Aden for foredraget. Foto: Irén Carlstrøm

– Jeg er somalisk, muslim, jente med kort hår og lesbisk, og det er ingen god kombinasjon, sa 33-åringen i sitt foredrag, som stadig opplever å bli stilt til ansvar for hvem hun er på vegne av et helt folkeslag.

Hun fortalte blant annet om en gang en kristen somalier anklaget henne for å ødelegge for hele Afrika på grunn av hvem hun er.

Budskapet denne dagen var behovet for respekt for hverandre og hvem vi er uavhengig av kjønn, legning og religion.

– Alle er like verdifulle

– Alle mennesker er like viktige. Det er ingen som er mer verdt enn andre, og når vi møter mennesker som er annerledes må vi tenke at vi kan lære noe nytt i stedet for å å dømme hverandre, fortsatte Aden.

fil-24-10-2016-17-27-13
Stor stemning og mye god mat under chaitime på Kongsvinger bibliotek på FN-dagen. Foto: Irén Carlstrøm.

Og i biblioteket denne FN-dagen er det nettopp samhold og nysgjerrighet som står i fokus. Det serveres matretter fra mange forskjellige land, mange har kledd seg opp i flotte, fargerike antrekk fra sine respektive hjemland, og Kongsvingers flerkulturelle storstue er åpen for alle som vil delta på chaitime frem til kl 20 i kveld.

Se film fra åpningen av chaitime i Kongsvinger bibliotek i dag: 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *