Annonse

Fantastisk dugnadsarbeid skapte folkefest på travbanen

Onsdag møttes eliten i travsporten i Norge på Kongsvinger travbane til V76, og lovordene satt løst fra både Det Norske Travselskap, kusker og andre aktive i travsporten om gjennomføringen av arrangementet.

Mittkongsvinger.no fikk en prat med styreleder Svein Morten Buer og organisasjonssjef Tore Kristiansen i Det Norske Travselskap, og de ga Brandval og Kongsvinger travlag veldig positive tilbakemeldinger under arrangementet i kveld.

v76
Svein Morten Buer og Tore Kristiansen i Det Norske Travselskap roste Oddny Delet og travlagets fantastiske dugnadsinnsats.

– Brandval og Kongsvinger travlag har gjennom mange år klart å skape en dugnadsånd og en gjennomføringskraft som det står stor respekt av. Det er viktig å skape gode rammer rundt løpene, og her i Kongsvinger er alt lagt til rette for at både utøvere og publikum kan få en god opplevelse, sier Svein Morten Buer, som er styreleder i Norsk Travlag.

Han trekker også frem at det er imponerende at arrangementet klarer å fylle 10 fulle felt, og at tilbakemeldingene fra de aktive har vært udelt positive.

Arbeidet med rekruttering gir resultater

– Hva er det Brandval og Kongsvinger travlag gjør som er så bra i norsk sammenheng?

– Satsingen de gjør på rekruttering er utrolig viktig. Nå skal de for eksempel ha ponnileir for barn og unge til uka, og når de inkluderer og engasjerer barn vil de voksne naturlig komme til, og dermed skapes det en unik mulighet for å utvikle miljøet, sier Buer. 

Tore Kristiansen er enig i at det lokale travlaget gjør en imponerende innsats for å skape et engasjement rundt arrangementet, og ikke minst at de skaper en trivelig atmosfære som alle setter stor pris på.

– De jobber jevnt og trutt hele året, og det bidrar til at det er mulig å gjennomføre et V76 med så god kvalitet, sier han.

Til sammen rundt 3000 mennesker med både publikum og aktive samlet seg på travbanen onsdag kveld, og selv om det for mange var løpene som var i fokus, var rammene rundt arrangementet også viktig for de mange tilskuerne.

v76-1
Sverre Offord (f.v), Simen Forfot og Margrethe Haarr gledet seg til V76 på Kongsvinger travbane i kveld

Noen av de vi møtte på var varaordfører Margrethe Haarr, Sverre Offord og Simen Forfot fra Kongsvinger.

– Hvilket forhold har dere til travsport?

 – Vi kan veldig lite om spill og hvordan dette fungerer, men vi skal bort og finne ut hvordan vi skal satse,  sa de tre ivrige tilskuerne, som også var enige om at et slik arrangement betyr veldig mye for Kongsvinger.

– Ikke minst setter det Kongsvinger på kartet, ettersom det kommer folk fra både Norge, Danmark og Sverige for å delta, og vi får mulighet til å vise frem både travlaget og kommunen vår på en fin måte, sier varaordføreren.

Med sin første seier på intet mindre enn 13 starter i år, satte niårige Petter Rags banerekord pålydende 1.11,9 over 1600 meter bilstart i kveld.

– Fortjent, konkluderte trener og kusk Åsbjørn Tengsareid.

Øvrige resultater fra løpene finner du her. 

Se filmklipp fra V76 på Kongsvinger travbane her: 

 

Facebook Comments