Annonse

Førjulstrivsel med frokost og Lucia på Holt

For andre året på rad har Holt ungdomsskole et trivselstiltak der lærerne gjør litt ekstra stas på elevene, og serverer dem førjulsfrokost.

I studiehallen og i kantina bugnet det av næringsrik frokost, frukt og drikke på lange bord til de 280 elevene.

Primus motor for tiltaket, Bente Engen, synes at de har så mange fine elever på skolen, og at de fortjener litt ekstra trivsel nå i førjulstiden.

fil-13-12-2016-10-44-14
Elevene fikk en fin start på Lucia-dagen og ble servert frokost av lærerne. Foto: Irén Carlstrøm.

– Vi har så mange flott elever her som fortjener litt ekstra kos i førjulstida, og dette er et veldig koselig tiltak for oss lærere også. I tillegg til at skolen betaler for mye av maten, må jeg berømme Vidar Iversen i KIWI, som sponser oss med masse mat og drikke, forteller Bente fornøyd.

fil-13-12-2016-10-46-17
Elever fra 10.trinn tok selv initiativ til å skape Lucia-stemning i alle klasserom. Foto: Irén Carlstrøm.

I alle klasserom må taklysene vike for stearinlys denne Lucia-morgenen, og det råder en ekstra lun og hyggelig stemning med elever som koser seg med frokost.

Flere jenter og gutter på 10.trinn sørger også på eget inititativ for tradisjonell stemning denne Lucia-morgenen. Sammen med sine «stalle-drenger» går de rundt i alle klasserom og synger Lucia-sangen, mens gutta deler ut pepperkaker til alle elevene.

fil-13-12-2016-10-44-48
Lærerne Christina Øiungen, Bente Engen og Rigmor Birkeland synes det er hyggelig å stelle i stand førjulsfrokost til elevene sine. Foto: Irén Carlstrøm.

– Lucia-toget står elevene for selv, og skaper jo en ekstra fin ramme rundt førjulsfrokosten, sier Bente Engen, tydelig stolt over de foretakssomme elevene på skolen.

Og tilbakemeldingene fra elevene er udelt positive over trivselstiltaket.

– Dette er et kjempebra tiltak! Det er mange som kanskje ikke rekker å spise frokost hjemme, og det er helt topp, sier Petter R. Braserud før han forsyner seg fra et velfylt frokostbord.

Glåmdalen har også sponset skolen med aviser, og etter frokosten skal de lete etter nissen som har gjemt seg i avisa.

Få et glimt av stemningen på Holt denne Lucia-morgen:

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *