Annonse

Fulland og Solbergseter hedret med fortjenstmedaljer

Norges Bilsportforbund har tildelt Tor Solbergseter og John Fulland fra KNA Kongsvinger forbundets fortjenstmedaljer for sin langvarige innsats, både i egen klubb og norsk bilsport.

-Både Solbergseter og Fulland har vært en del av norsk bilsport i en mannsalder. De var begge med da det ble arbeidet aktivt med å få i gang rallysporten igjen etter en lengre periode med forbud, sier Generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud i en pressemelding, og fortsetter:

I 1982 arrangerte KNA Kongsvinger et prøveløp, to år før myndigheten ga klarsignal for opphevelse av rallyforbundet, Allerede den gang var både Fulland og Solbergseter aktivt med i arrangementet.

fulland_raknerud_solbergseter-161115-e1479241826559
John Fulland (t.v) og Tor Solbergseter (t.h) mottok fortjenstmedaljer av generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud under 90-års jubileet i KNA Kongsvinger. Foto: NBF.

Mottok utmerkelser under 90-års jubileum i Kongsvinger

Tor Solbergseter og John Fulland fikk sine utmerkelser under et medlemsmøte i KNA Kongsvinger tirsdag kveld. Klubben som i disse dager feirer sitt 90-årsjubileum er fortsatt en av de mest aktive i norsk bilsport.

KNA Rally Finnskog har vært arrangert hele 32 ganger, og er fortsatt et attraktivt løp i NM-serien. Det var i Kongsvinger drømmen om en VM-runde oppstod, en drøm som resulterte i Rally Norway i 2007 og 2009.

John Fulland ble medlem av KNA Kongsvinger allerede i 1967. Han har hatt en rekke verv i klubben, blant annet som leder fra 1996-2000. Fulland har også vært varamedlem til hovedstyret i KNA, og han fikk KNAs sportsmedalje i 1976.

Tor Solbergseter har vært medlem av KNA Kongsvinger siden 1975. Han var formann i klubben i 1994/95. Han har tidligere fått både KNAs fortjenstmedalje og sportsmedalje.

– Stor overraskelse

Dette var en stor overraskelse. Jeg har jo fått mye heder, ære og medaljer tidligere og trodde vel at jeg hadde fått alt. Jeg begynte som aktiv i bilsportsmiljøet i Kongsvinger 17.januar i 1971 og har holdt det gående på et høyt plan hele tiden etter det, forteller Tor Solbergseter til Mittkongsvinger.no etter prisutdelingen tirsdag kveld. 

– Hvordan er det å jobbe i bilsportmiljøet gjennom så mange tiår?

Jeg har vært heldig å ha klart å få med meg folk til å hjelpe til slik at det alltid har gått bra. Særlig familien har vært tålmodige medhjelpere og mye av æren skal deles med brødrene Egil og Bjørn som også har et utall timer som arrangører i disse årene, avslutter en fornøyd Tor Solbergseter.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *